Citare intr-un dosar penal

Discutii privind procedura penala
Post Reply
pitic1991

Citare intr-un dosar penal

Post by pitic1991 » 09 Feb 2011, 14:40

Buna ziua,
Am si eu o intrebare :
am primit o citatie pentru a ma prezenta la politie in calitate de faptuitor intr-un dosar penal intr-o alta localitate decat cea de domiciliu , dosar deschis in 2010.

M-am prezentat la politie , mi s-a spus ca in perioada 2007-2008 cand am lucrat intr-o banca , am acordat credite la 3 clienti care sustin ca nu au luat credite , mai exact ca nu au semnat contractele de credit , dosarele sunt in regula cu toate documentele , conform procedurilor bancare , nu sunt acte false , cel putin asa mi-a spus politistul.
Am dat o scurta declaratie despre procedura de acordare de credit unei persoane si mi s-a spus ca voi mai fi chemata.
Eu stiu ca nu sunt vinovata cu nimic , dar , va intreb , pot sa fiu acuzata de ceva ce nu am facut ?
Daca acele credite au fost luate in anul 2007-2008 ce s-a intamplat cu rambursarea lor pana acum , de ce doar acum clientii declara ca nu au credite ?

Multumesc.

angel

Re: Citare intr-un dosar penal

Post by angel » 10 Feb 2011, 01:57

nu vi se poate intapla nimic, daca n-ati comis nici o ilegalitate.

se va dispune o expertiza grafologicica in cauza.

sansiro

Post by sansiro » 16 Mar 2011, 12:10

e posibil ca dvs. sa fi acordat creditele pe baza unor acte de idetitate pe care cineva le-a falsificat. Avem doua categorii de victime: cei care se presupune ca nu au accesat niciun credit (cineva furandu-le identitatea prin falsificarea C.I.-ului) si dvs., care ati dat creditul falsificatorilor. Intr-adevar, pentru a se stabili faptelereale, este posibila efectuarea unei expertize criminalistice grafoscopice.
Daca nu ati fact nimic, nu aveti de ce va teme. "faptuitor" inseamna ca nu s-a inceput contra dvs. urmarirea penala, se fac anumite verifciari preliminare.

pitic1991

Post by pitic1991 » 17 Mar 2011, 13:41

Am fost la politie si am dat o declaratie despre modul cum se acordau creditele, nu mi s-a spus cine sunt persoanele respective, decat ca eu am acordat creditele. Era vroba de 3 dosare de credit. Au spus doar ca ma vor mai contacta.

pitic1991

Post by pitic1991 » 08 Mar 2012, 13:12

Buna ziua,
Am si eu o problema. Intre 2006-sept 2008 am lucrat intr-o banca pe postul de responsabil agentie, printre sarcini si consilierea clientilor persoane fizice si punerea la dispozitie a unui credit bancar : primire documente, intocmire dosar, aprobarea se efectua la un alt nivel, punerea la dispozitie prin semnarea contractului de credit si trimiterea clientului la casierie pentru ridicarea banilor.
In sept 2008 am plecat de la banca.
In febr 2011 am fost chemata la politie unde am dat o declaratie privind modul de acordare a unui credit, am fost intrebata si daca cunosc o persoana aratandu-mi-se o poza. Mi s-a specificat doar ca e vorba de 4 credite contractate de 3 persoane intre 2007-2008 , acestia sustin ca nu au fost in banca. Documentele prezentate erau reale.
Acum am fost chemata din nou la politie in calitate de invinuit, am dat din nou o declaratie privind modul de intocmire si punere la dispozitie a unui credit.
Mi s-a spus ca s-a efectuat deja si expertiza grafologica a semnaturilor de pe contracte si nu este a clientilor, ca exista o legatura intre cei 3 clienti si persoana respectiva, aceasta fiind acuzata de inselaciune. Eu sunt invinuita de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cf.art.246 cod penal, politistul spunandu-mi sa fiu multumita ca nu sunt acuzata de complicitate.
Nu cunosc personal aceasta persoana, pot afirma doar ca am mai vazut-o in banca. Nu a semnat niciodata altcineva contractele de credit decat titularul si nu-mi pot explica semnaturile false.
Daca documentele erau reale, creditele au fost achitate o perioada, asa am inteles, am nevoie de un sfat pentru a ma apara. Banii nu au fost eliberati de mine, persoanele se cunosc cu aceasta persoana. Cum pot proba o intelegere intre ei?
In cel mai rau caz ce mi se poate intampla, art.246 CP se refera la functionari publici, functionarul bancar nu este functionar public.

Multumesc pentru rabdare si astept un raspuns.

pitic1991

Post by pitic1991 » 08 Mar 2012, 13:12

Buna ziua,
Am si eu o problema. Intre 2006-sept 2008 am lucrat intr-o banca pe postul de responsabil agentie, printre sarcini si consilierea clientilor persoane fizice si punerea la dispozitie a unui credit bancar : primire documente, intocmire dosar, aprobarea se efectua la un alt nivel, punerea la dispozitie prin semnarea contractului de credit si trimiterea clientului la casierie pentru ridicarea banilor.
In sept 2008 am plecat de la banca.
In febr 2011 am fost chemata la politie unde am dat o declaratie privind modul de acordare a unui credit, am fost intrebata si daca cunosc o persoana aratandu-mi-se o poza. Mi s-a specificat doar ca e vorba de 4 credite contractate de 3 persoane intre 2007-2008 , acestia sustin ca nu au fost in banca. Documentele prezentate erau reale.
Acum am fost chemata din nou la politie in calitate de invinuit, am dat din nou o declaratie privind modul de intocmire si punere la dispozitie a unui credit.
Mi s-a spus ca s-a efectuat deja si expertiza grafologica a semnaturilor de pe contracte si nu este a clientilor, ca exista o legatura intre cei 3 clienti si persoana respectiva, aceasta fiind acuzata de inselaciune. Eu sunt invinuita de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor cf.art.246 cod penal, politistul spunandu-mi sa fiu multumita ca nu sunt acuzata de complicitate.
Nu cunosc personal aceasta persoana, pot afirma doar ca am mai vazut-o in banca. Nu a semnat niciodata altcineva contractele de credit decat titularul si nu-mi pot explica semnaturile false.
Daca documentele erau reale, creditele au fost achitate o perioada, asa am inteles, am nevoie de un sfat pentru a ma apara. Banii nu au fost eliberati de mine, persoanele se cunosc cu aceasta persoana. Cum pot proba o intelegere intre ei?
In cel mai rau caz ce mi se poate intampla, art.246 CP se refera la functionari publici, functionarul bancar nu este functionar public.

Multumesc pentru rabdare si astept un raspuns.

Post Reply