an nou, probleme noi ca deh... Murphy nu doarme

problema se prezinta in felul urmator si sper ca am incadrat-o la rubrica potrivita:
decembrie 2010, fiul meu minor(13 ani)pleaca la scoala intr-o dimineata impreuna cu un prieten; la un moment dat, pe o strada oarecare pe acel prieten il opreste un individ cam tuciuriu iar fiul meu ii lasa povestind si pleaca la scoala ca sa nu intarzie. Prietenul lui vine la scoala dupa circa o ora si-i povesteste ca tuciuriul i-a furat telefonul si ca depune plangere la politie.
In plangere acel copil il indica pe fiul meu ca a asistat la situatie cand in realitate al meu copil s-a dus la scoala(daca are absente nu primeste banii de buzunar si nu risca).Ma suna inspectorul care se ocupa de caz, ii spun ca discut cu copilul sa aflu si eu despre ce e vorba. Ma suna din nou, ii spun ca am vorbit cu fiul meu si el nu a fost de fatza.Nu ma crede, continua sa sune pe mobilul meu privat, de 15 ori intr-o zi.Apoi apare la mine la serviciu, ma ameninta ca ma paraste domului director daca nu-i semnez citatia si ca ma aduce la politie cu mandat de aducere atat pe mine cat si pe fiul meu, eu nu i-o semnez si-i spun a "n" oara ca copilul nu a fost de fatza iar el ma "paraste" sefului cel mare si ma pune in situatie penibila fatza de colegi

Dupa o saptamana in care el suna insistent pe mobil iar eu nu raspund(deja stiu toate numerele de la centrala politiei), imi iau o saptamana de concediu, plec la Cluj, copilul ramane la fostul meu sot si tatal sau.Ma gandesc ca "militianul" a priceput cumva ca copilul meu n-a fost martor la nimic.Un politist apare la poarta cu o citatie pe numele fiului meu.Mama mea era singura acasa, ii explica ca eu sunt la Cluj iar fiul meu la tatal lui si-i spune sa vina in ziua in care ma intorceam acasa. Well, n-am mai vazut nici urma de citatie, dar astazi am gasit in posta 2 amenzi judiciare, una de 1500 Ron(mai mult decat salariul meu)pe numele meu iar alta de 500 Ron pe numele mamei mele(are pensie de 900 Ron)cum ca conform art.198 alin.2 lit.C Cod procedura penala suntem amendate conform acelor ordonante

Intrebarea mea este urmatoarea: eu acum cum si mai ales unde(parchet, judecatorie)contest aceste amenzi?
mama are 78 de ani, cand le-a vazut azi i s-a facut rau, am fost cu ea la urgenta, nu vreau sa faca atac de cord din cauza unui tip cu zero neuroni!
In opinia voastra eu cum ar trebui sa procedez? Am facut o copie dupa cererea mea oficiala de concediu, prezenta copilului la scoala in decembrie si ianuarie, am originalul citatiei emise pe numele meu...........
Cu mii de multumiri pentru ajutor!