Salut, in urma cu aproape 2 luni am avut un accident in care eu am fost vinovat (neacordare prioritate) persoana care m-a lovit nu a avut centura pusa si s-a lovit avand zgarieturi si vanatai pentru aceasta medicii nu stiu cum i-au dat 12 zile si astfel Politia considera fapta ca Infractiune. Cu omul care m-a lovit nu am putut ajunge la o intelegere si a depus plangere acum astept sa termine politia dosarul pentru al trimite mai departe va rog sa imi spuneti si mie:
-Politia poate sa trimita dosarul direct in Instanta fara sa mai treaca pe la Parchet ma gandesc ca daca trece pe la Parchet poate scap cu o amenda administrativa.
-avand in vedere ca nu a purtat centura si circula si cu o viteza peste limita am vre-o sansa in Instanta sa scap fara amenda penala/ inchisoare cu suspendare/patare cazier sa ne puna cumva la culpa comuna in vatamarea lui pentru ca si el daca respecta legea si avea centura pusa, in urma accidentului nu avea nici o zgarietura mai am vre-o sansa sa scap cu cazierul curat si cu permisul neanulat? Eventual daca se gaseste careva care crede ca ma poate scoate din asta va rog sa imi raspundeti poate mergem si rezolvam necazul.
Va rog sa ma ajutati ca sincer iau campii am 18 ani urmeaza sa dau bacul si am pe cap mai multe decat poate duce un Tir. ]
Va doresc Numai Bine!
accident vatamari corporale 12 zile
Re: accident vatamari corporale 12 zile
Obligatoriu dosarul penal merge la Parchet. Dacă victima nu-şi retrage plângerea penală sau nu vă împăcaţi, procurorul va emite rechizitoriul şi te va trimite în judecată.
Nu există posibilitatea aplicarii 18 indice 1 în caz de vătămare corporală din culpă.
Vinovat de producerea accidentului esti tu, pentru neacordare de prioritate.
Cu privire la viteza celuilalt, aceasta se poate stabili doar pe baza unei expertize tehnice auto.
Faptul că celălalt nu purta centura de siguranţă, va fi apreciat de instanţa de judecată la momentul aplicării pedepsei şi stabilirii despăgubirilor civile.
Soluţia în final - condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi despăgubiri civile, care dacă maşina ta avea RCA, vor fi suportate de către societatea de asigurări.
Dar până acolo aveţi posibilitatea să vă împăcaţi, la poliţie, la parchet sau în faţa instanţei.
Nu există posibilitatea aplicarii 18 indice 1 în caz de vătămare corporală din culpă.
Vinovat de producerea accidentului esti tu, pentru neacordare de prioritate.
Cu privire la viteza celuilalt, aceasta se poate stabili doar pe baza unei expertize tehnice auto.
Faptul că celălalt nu purta centura de siguranţă, va fi apreciat de instanţa de judecată la momentul aplicării pedepsei şi stabilirii despăgubirilor civile.
Soluţia în final - condamnare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi despăgubiri civile, care dacă maşina ta avea RCA, vor fi suportate de către societatea de asigurări.
Dar până acolo aveţi posibilitatea să vă împăcaţi, la poliţie, la parchet sau în faţa instanţei.
Cauta-ti un avocat bun in penal si cu un pic de noroc poti scapa!
E de gandit (si argumentat) daca nu cumva legatura de cauzalitate (intre accidentul propriu-zi si ranirea victimei) a fost intrerupta in urma actiunii/inactiunii (nefolosinta centurii obligatorii de siguranta) victimei!
E de gandit (si argumentat) daca nu cumva legatura de cauzalitate (intre accidentul propriu-zi si ranirea victimei) a fost intrerupta in urma actiunii/inactiunii (nefolosinta centurii obligatorii de siguranta) victimei!
Ok, o sa caut un avocat priceput la penal pana atunci o sa dureze ca nici de la Politie nu a plecat dosarul.johei wrote:Cauta-ti un avocat bun in penal si cu un pic de noroc poti scapa!
Nu prea am inteles intrutotul ce ai zis, dar Politia in Procesul Verbal sigur a scris ca nu a purtat centura de siguranta in momentul accidentului iar fiindca avea probabil si usa defecta omul a ajuns pe jos de la impact rostogolinduse si astfel s-a lovit odata ce omul a fost gasit jos la 3m de masina e clar ca nu a purtat centura dupa judecata mea as spune ca eu ma fac vinovat de accident si trebuie sa raspund iar pentru vatamarea persoanei trebuie sa raspunda ea insasi atat timp cat legea spune ca trebuie obligatoriu sa porti centura. Repet daca purta centura omul nu avea nici cea mai mica zgarietura si astfel nu mai raspundeam penal Sunt neindreptatit cumva?
Va multumesc pentru raspunsuri sper sa iese bine

Exact asta am spus si eu, insa in termeni juridici!!!
Ok te rog sa ma scuzi nu prea sunt familiarizat cu termenii juridici acum am inteles totul sper sa iasa cu Bine se pare ca mai am o sansajohei wrote:Exact asta am spus si eu, insa in termeni juridici!!!

Mai revin cu o mica neintelegere De ce nu se poate aplica 18 indice 1 Infractiunea nu este asa grava a fost doar o mica neatentie iar vatamatul nu mai are nimic Cum vine legea asta adica daca il loveam cu pumnul si avea 12 zile eu scapam cu amenda administrativa si cand il lovesc din culpa ma baga dupa gratii? Nu imi place deloc legea asta... Sunt un cetatean linistit nu am avut nici un conflict cat de mic, s-a intamplat din neatentie(sunt incepator) un accident si gata hai sa il sanctionam.
Numai Bine!
Numai Bine!
In locul tau as incerca sa ma inteleg cu victima. As scoate cat imi cere. L-ai lovit, esti vinovat, chestia cu "lipsa centurii a intrerupt raportul de cauzalitate" este cu totul hilara. Pentru un pumn sodat cu 12 zile de ingrijire medicala nu prea iei 18/1... Sa stii ca si 18/1 te afecteaza. Daca vei voi sa fii magistrat sau politist, acest 18 indice 1 te va impiedica. Deci, impaca-te cu victima. E cel mai bun sfat pe care il poti primi.