Buna ziua tuturor,
Problema pentru care va scriu este urmatoarea: In toamna trecuta am facut un contract intre mine si o firma de constructii, reprezentata de cel care a infiintat-o, pentru construirea unei case. Zis si facut: omul s-a apucat de treaba, si-a adus cativa muncitori si cateva utilaje si a facut fundatia si parterul casei, dar venirea frigului si a zapezii a facut ca lucrarile sa se intrerupa inainte de a fi finalizate toate operatiunile pentru care am platit in avans.
Omul si-a laut paznicul si utilajele si daca tot a plecat ne-a anuntat ca nu va mai continua nici lucrarea, adica etajul si acoperisul casei si nici lucrarile de la parter, platite deja dar nefinalizate. Mai precis, ne-a spus ca le va finaliza daca ii vom da in plus o anumita suma, destul de mare, suma care depaseste cu foarte mult, plata finala inscrisa in contract.
Primul lucru pe care i l-am spus a fost ca il vom da in judecata dar, a ramas neclintit spunand ca s-ar fi speriat daca contractul ar fi fost facut la notar, nu intre parti.
Intrebarea mea este in ce masura il putem obliga sa respecte obligatiile contractuale sau in ce masura ne putem recupa banii pentru lucrarile neefectuate.
Mentionez ca platile le-am facut prin transfer bancar, mentionand ce reprezinta transferul.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Ana
Contract constructie casa
Re: Contract constructie casa
:)) tare!! S-ar fi speriat doar daca era facut actul la notar!!! Facet-i o chemare la conciliere prin avocat. Dupa care dat-il in judecata. Aveti toate sansele sa castigati. Cereti-i si daune, cat prevede contractul precum si toate pierderile directe si previzibile pe care le-ati suferit prin neexecutare. Potrivit art. 969 Cod civil, contractul are putere de lege intre parti. nu tebuie facut la notar. Ardeti-l sa nu se vada, altadata sa stie ce inseamna un contract.
Bafta!!
Bafta!!