hotarare definitiva si irevocabila

Discutii privind procedura civila
Post Reply
profira

hotarare definitiva si irevocabila

Post by profira » 03 Feb 2011, 18:27

La procesul de partaj cu fostul sot am primit ,prin hotarare ramasa definitiva si irevocabila, o casa al carui proprietar unic sunt, urmand a da fostului sot o sulta. La nici-o hotarare,nici la fond, nici la apel ...nu s-a stabilit un termen de plata a sultei. Nu este o suma foarte importanta dar eu nu dispun de aceasta suma si nici posibilitate de a face rost de bani nu am.S-a scris solutia de la recurs in condica dar inca nu am primit hotararea redactata, este posibil ca la recurs sa se inscrie in hotarare un termen de plata a sultei? daca nu....pot cere in instanta stabilirea unui termen de plata...? pentru ca ..dupa cate am inteles ...imediat dupa ramanerea hotararii definitive si irevocabile...pot fi executata silit...a fost un proces foarte ostil si ...este mai mult decat posibil.Rog a ma ajuta..pentru ca efectiv nu stiu ce pot face.

angel

Re: hotarare definitiva si irevocabila

Post by angel » 03 Feb 2011, 22:30

Daca partile nu au cerut/ convenit un termen, instanta nu-l va dispune din oficiu.
daca s-a judecat recursul si instanta s-a si pronuntat, evident ca nu mai aveti cui cere/ stabili, nimic...practic nu mai exista proces pe rol....deci nu mai aveti carei instante sa-i cereti ceva.

dupa redactarea hotararii, aceasta se poate executa.

dar, pana se redacteaza, pana o duce la un executor, pana va someaza....mai dureaza cateva luni....mai ales caci termenele la investire sunt f lungi.
mai trebuie sa plateasca si executorul, asadar o sa astepte o perioada ca sa-i dati dvs sulta, decat sa va execute silit.

Guest

Re: hotarare definitiva si irevocabila

Post by Guest » 18 Jun 2012, 19:18

in urma cu 3 ani am cumparat un apart.de la o femeie de 75 ani prin agentia imobiliara la care vanzatoarea sia pus apartamentul in vanzare si a incheiat si un contract de intermediere in exclusivitate cu aceea agentie.am facut ante contract iam dat avans 1000 euro ptr.sasi plteasca datoriile la apart.la 3 zile am facut contract de vc.si iam achitat suma de 40.000 mii euro .la notariat.vanzatoarea refuzand sa ia banii prin banca .la antecontract de vc.notrul a intrebato pt.ce se afla acolo daca este sigura ca vrea sa vanda apart.etc. iar ea a zis; da doamna vreau sa vand apart .fiind prezenta si agentia imobiliara a zis . vanzatorea sa prezentata cu cert.i.m.l. cu estras de cf.cu cert.fiscal cu chitantele de intrtinere achitate la zi ,de la rds.de la lumin etc.dupa o luna nea dat in judecata ca cere anularea contractului de vc.pe motivul ca ea de fapt a vrut sa inchirieze apart.nu sa sil vanda si a fost dusa in eroare de chiriasa ei care a zis ca merge cu ea sa inchirieze apart. si ''spune baba ca la iesirea din notariat cineva ia furat banii care ia primit de la noi pe apart.''' instanta de fond mia anulat contractul de vc.pe motivul ca nu mam interesat la adimistrator ce datorii are apart.si ca vanzatoarea nu a vrut sasi vanda apart ci a vrut sal inchirieze si ca i sa viciat consimtamantul.[dar in acest dosar eu am fost citata ca '''martor''] acum am de finitiva deciazia ca la apel,recurs,rejudecare mi sa respins toate probele ce leam depus la dosar.la recurs avocatul vanzatoarei a spus in fata instantei ca '''' clienta lui nu a apelat la nici o agentie imobiliara ca sasi puna apart. in vanzare'''' iar avocatul meu ia dat contractul de intermediere incheiatintre vanzatoarea si agentia imobiliara ptr.VANZAREA apart.semnat de vanzatoare ,si nu mia luat nimic in considerare mia respins recursul.. ce sa fac si daca este normal cum sa judecat acest proces .

Post Reply