problema reconstituire carte de munca

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
cosmin_g

problema reconstituire carte de munca

Post by cosmin_g » 18 Jan 2011, 20:16

Va salut.

Am o problema legata de reconstituirea unei carti de munca ce a fost pierduta. Din fericire omul mai are o copie ( simpla ) de pe cartea de munca pierduta. Societatea la care a lucrat din 1979 pana in 2003 a fost lichidata. In timpul procedurii, cel interesat a reusit sa obtina de la lichidatorul judiciar o adeverinta care atesta faptul ca a lucrat la acea societate in perioada amintita.

Cum procedam ? Decretul 92/1976 stiu ca este abrogat. Este pentru prima data cand ma confrunt cu o asemenea speta.

Multumim anticipat.

LOBONEAGEORGE

Re: problema reconstituire carte de munca

Post by LOBONEAGEORGE » 21 Feb 2011, 11:13

Conform OUG 148/2008:

"Art. 296. - (1) Vechimea �n muncă stabilită p�nă la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.

(2) După data abrogării Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, vechimea �n muncă stabilită p�nă la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu posedă carnet de muncă, de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza �nscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogării Decretului nr. 92/1976, cu modificările ulterioare, se vor soluţiona potrivit dispoziţiilor acestui act normativ.

(3) Angajatorii care păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor �n mod eşalonat, p�nă la data de 30 iunie 2011, pe bază de proces-verbal individual de predare-primire.

(4) Inspectoratele teritoriale de muncă ce deţin carnetele de muncă ale salariaţilor le vor elibera p�nă la data prevăzută la alin. (3), �n condiţiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei şi egalităţii de şanse."

2. La articolul 298, alineatul (3) va avea următorul cuprins:

"(3) Pe data de 1 ianuarie 2011 se abrogă dispoziţiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, publicat �n Buletinul Oficial, Partea I, nr. 37 din 26 aprilie 1976, cu modificările ulterioare."

Whiskas

Re: problema reconstituire carte de munca

Post by Whiskas » 04 May 2012, 11:26

Buna Ziua

Am si eu o problema cu reconstituirea CM a tatalui meu. CM a fost furata, am copie dupa CM , dar retardati astia de la ITM m-au trimis la Monitorul Oficial sa o declar pierduta, cei de acolo mi-au zis ca incepand cu 1-01-2011 nu se mai da CM pierduta la Monitoru Oficial, si cei de la ITM mi-au zis sa ma duc la toate locurile de munca unde a lucrat tatal meu. La 2 dintre locurile de munca, nu am cum sa dau de ele (Combinatul Siderurgic Calarasi care este in ruine, si Energia SA Constanta care nu au om la arhive),pentru ca nu mai exista si nici nu am aflat cum sa pot da de arhiva lor, iar alti nu au om la arhive. Nu se poate face reconstituirea datelor dupa copie CM de cei de la ITM?, in loc sa te puna sa alergi ca dobitocu dupa fantome?

Multumesc

Post Reply