Ce se intampla cu copilul?

Familiei
Post Reply
yrys

Ce se intampla cu copilul?

Post by yrys » 12 Feb 2005, 12:43

Sunt despartita de sotul meu ( nu am divortat inca). Sunt gravida in 3 luni. In acest moment nu am serviciu, dar imi platesc asigurarile sociale pentru a beneficia de CIC. Mentionez ca acum locuiesc in casa parintilor mei (un apartament cu 3 camere) dar am si locuinta mea personala (o garsoniera confort I). Sotul meu are un salariu destul de bun. Dupa nastere ce se intampla cu copilul pentru ca primesc zilnic amenintari de la sotul meu ca mi-l va lua?
Va multumesc!

wittmann

Post by wittmann » 12 Feb 2005, 21:39

Va trebui sa introduca o actiune privind incredintarea copilului, daca va dori sa-l ia.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 12 Feb 2005, 23:22

ai si varianta sa divortezi pana atunci si sa declari copilul numai pe numele tau, cu liniuta la numele tatalui.
Va fi mai complicat sa ti-l ia si in plus s-ar putea sa fie preferabil asa decat cu un tata cu care sa te lupti prin tribunale

aho

Post by aho » 14 Feb 2005, 14:51

Art. 53 al 2 C.fam. ncopilul nascut dupa desfacerea casatoriei dar conceput in timpul casatoriei are ca tata fostul sot a mamei, daca nasterea a avut loc inainte ca mama sa fi intrat intr-o noua casatorien. la incredintarea copilului se tine seama numai de interesele copilului, criterii importante fiind instinctele materne si posibilitatile morale si chiar materiale ale mamei.

krisstina

Post by krisstina » 15 Feb 2005, 06:15

Dupa cate stiu eu, in general, instanta incredinteaza copilul mamei.
Sotul tau trebuie sa demonstreze ca esti mama denaturata ca sa ti-l ia.

Totusi, poate mai exista o cale de impacare. Lumea se cearta, dar se mai si impaca. Interesul copilului (de care si instanta tine cont) este sa aiba pe mama si tata langa el, iar voi doi chiar credeti ca veti gasi parteneri perfecti?

Post Reply