As dori sa stiu pana la ce data se mai pot depune cereri de retrocedare de teren in baza legii 10/2001.
Sunt in proprietatea unui imobil, detin acte de proprietate in urma efectuarii unei succesiuni din anul 1999, in care apare ca suprafata de teren 369mp. De curand am aflat ca o parcela de 61 de mp a fost expropriata de catre stat, aceasta reprezentand "alee de servitute" pentru un alt lot de teren care a fost expropriat in anul 1980. Lotul expropriat a fost retrocedat fostului prorietar. Aleea de servitute a fost in sarcina lotului pe care il detin. Mentionez faptul ca am achitat in tot acest timp impozitele aferente cladirii si terenului pe o suprafata de 369mp. Mai pot sa intru in posesia acestei parcele de 61mp?
retocedare in baza legii 10/2001
Termenul pentru depunerea cererilor de retrocedare a expirat dar problema ridicata de tine mi se pare ca nu are legatura cu aceasta lege.
Daca in favoarea unui alt fond ar exista o servitute de trecere iar fondul tau ar fi aservit ar trebui sa respecti aceasta servitute.
Cel care are posesia fondului in favoarea caruia s-a expropriat calea de acces are la indemana o actiune confesorie pentru a i se recunoaste servitutea.
Actiunea se prescrie in 30 de ani.
Ar fi important sa spui daca:
-fondul in favoarea caruia s-a facut exproprierea caii de acces, mai este infundat;
-daca cel care ar putea pretinde acest drept trece sau nu pe terenul tau.
Daca in favoarea unui alt fond ar exista o servitute de trecere iar fondul tau ar fi aservit ar trebui sa respecti aceasta servitute.
Cel care are posesia fondului in favoarea caruia s-a expropriat calea de acces are la indemana o actiune confesorie pentru a i se recunoaste servitutea.
Actiunea se prescrie in 30 de ani.
Ar fi important sa spui daca:
-fondul in favoarea caruia s-a facut exproprierea caii de acces, mai este infundat;
-daca cel care ar putea pretinde acest drept trece sau nu pe terenul tau.
Aleea de servitute a fost in sarcina lotului pe care il detin, apartinind acestui lot pana in anul 1980, an in care dupa cum am spus am aflat de curand ca a fost expropriat si apartine statului. Acesta a platit sulta parintilor mei, proprietari de drept la acea data. Lotul pentru care s-a facut retrocedarea are la aceasta data si o alta posibilitate de acces. Cand am facut actele de succesiune nu mi s-a comunicat de catre administratia financiara ca lotul pe care il detin nu mai are suprafata de 369mp (suprafata cotestata acum de catre primarie), drept pentru care in actele de proprietate apare aceasta suprafata de teren de 369mp.
Aleea de servitute este situata pe latura de sud a lotului meu in latime de 2ml si lungime egala cu lungimea lotului pe care il detin. Care este procedura prin care pot reintra in posesia acestui teren? Poate fi ridicata aceasta servitute in cazul in care recapat acest teren?
Aleea de servitute este situata pe latura de sud a lotului meu in latime de 2ml si lungime egala cu lungimea lotului pe care il detin. Care este procedura prin care pot reintra in posesia acestui teren? Poate fi ridicata aceasta servitute in cazul in care recapat acest teren?