timp scurs dupa un proces

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
barbuanca

timp scurs dupa un proces

Post by barbuanca » 11 Feb 2005, 12:44

Buna ziua,
Am si eu o intrebare,
La cat timp dupa inchiderea unui proces poti face recurs, sau sa deschizi un alt proces impotriva celor vinovati in primul proces?
Mai exact, am avut un proces care s-a incheiat, si acum eu am vrut sa deschid un proces impotriva unor notari (si altii...), care au scos acte false pentru partea cu care m-am judecat, si mi s-a spus ca nu pot sa fac asta pentru ca a trecut 1 an de la acel proces.
Cum este mai exact, stiti?
Anca

bca_avi

Post by bca_avi » 11 Feb 2005, 16:32

termenele de apel si recurs sunt clar stabilite de lege si sunt de 10 zile de la pronuntarea hotararii sau de la comunicare. nu poti "deschide" proces impotriva celor cu care te-ai judecat ci doar ataca hotararea (cu apel sau recurs dupa caz) in termenele prev de lege. dupa ce o hotarare a rames definitiva nu mai poti "deschide" proces impotriva acelorasi parti cu care te-ai judecat si pt acelasi obiect fiindca exista autoritate de lucru judecat
in legatura cu notarii de care vorbesti(din cate am inteles ei nu au fost parti in proces ) puteai face plingere impotriva lor oricind (competente sunt parchetele de pe linga curtile de apel)

dellutza

Post by dellutza » 11 Feb 2005, 16:32

Proces penal sau civil? S-a incheiat.... cum? Fii mai explicita!

norocel

Post by norocel » 12 Feb 2005, 09:15

Cred ca se refera la un proces civil in care pretinde ca s-au folosit acte false si doreste sa introduca o cerere de revizuire in temeiul art. 322 pct. 4 teza a II-a.

In acest caz exista posibilitatea sa se faca o plangere penala si termenul de 1 luna, pentru revizuire, curge de la data la care cel indreptatit sa introduca cererea a luat cunostinta despre hotararea definitiva pronuntata in penal.
In cazul in care nu mai exista posibilitatea de a obtine o hotarare de condamnare in penal, termenul de 1 luna curge de la data la care a luat cunostinta de imprejurarile pentru care constatarea infractiunii nu se mai poate face printr-o hotarire penala, dar nu mai tarziu de 3 ani de la data producerii acestora.

dan_ion

Post by dan_ion » 04 Mar 2005, 09:33

bca_avi wrote: in legatura cu notarii de care vorbesti(din cate am inteles ei nu au fost parti in proces ) puteai face plingere impotriva lor oricind
chiar oricand? nu este tot un fel de marturie mincinoasa si este un termen limita de la data savarsirii faptei?[/b]

judge

Post by judge » 04 Mar 2005, 09:53

ce marturie mincinoasa??? au fost chemati ca martori? nu cred...notarii publici sunt asimilati functionarilor publici din cate imi amintesc. eventual poti sa faci o actiune in care sa ceri constatarea falsului acelor inscrisuri. nu cunoastem amanunte despre proces deci cam atat... apelul sau recurs nu mai poti face. eventual revizuire....consulta un avocat ca nu e deloc simpla situatia....

amalia

Re: termen recurs

Post by amalia » 24 Jan 2017, 08:02

Si eu as dori sa stiu exact termenul legal pentru un recurs ,nu este prevazut in lege daca acel termen de comunicare inseamna comunicarea prin posta adica personal sau doar prin internet,nu este totuna. :carte:
bca_avi wrote:termenele de apel si recurs sunt clar stabilite de lege si sunt de 10 zile de la pronuntarea hotararii sau de la comunicare. nu poti "deschide" proces impotriva celor cu care te-ai judecat ci doar ataca hotararea (cu apel sau recurs dupa caz) in termenele prev de lege. dupa ce o hotarare a rames definitiva nu mai poti "deschide" proces impotriva acelorasi parti cu care te-ai judecat si pt acelasi obiect fiindca exista autoritate de lucru judecat
in legatura cu notarii de care vorbesti(din cate am inteles ei nu au fost parti in proces ) puteai face plingere impotriva lor oricind (competente sunt parchetele de pe linga curtile de apel)

Post Reply