Bautura la volan

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
trrazy

Bautura la volan

Post by trrazy » 10 Nov 2010, 15:01

Salut! Am si eu o problema si as vrea un sfat daca se poate.
Am fost depistat de politie cu 0,43 la etilotest, am fost si la analize la sange da inca nu a venit raspunsul. . . as vrea sa stiu si eu ce se poate intampla. . . amenda penala sau administrativa. . . si daca o sa primesc amenda penala o sa apara si in cazier??? e prima abatere de acest gen si nici altceva nu am facut

sebastiana

Re: Bautura la volan

Post by sebastiana » 11 Nov 2010, 22:43

daca in urma analizei rezulta ca ai avut alcoolemia peste limita legala,iti vor face dosar penal.Pedeapsa e inchisoare de la 1 la 5 ani si nu amenda. Cere recalcularea.

Header

Post by Header » 09 Dec 2010, 01:12

Conform art Art. 79 alin 1.
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0, 80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Alcool - constituie infractiune conducerea unui autovehicul al carui conducator, instructor sau examinator:
are o imbibatie alcoolica de peste 0.80 g/l alcool pur in sange sau o concentratie de peste 0.40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Va asteapta un dosar penal,sa gasiti un avocat specializat pe penal mai mult nu pe civil si mai putin ocupat sa va studieze dosarul si dovezile.
Nu va temeti,primiti cel mult inchisoare cu suspendare,amenda si suspendarea permisului.
Amenda este penala,se scrie in cazier evident.
Sa ne tineti la curent,am sa urmaresc topicul asta.

cyclop

Post by cyclop » 23 Dec 2010, 20:20

Se va face un dosar penal (va iesi peste 0,8 în sânge, probabil).
Data fiind valoarea alcoolemiei, s-ar putea ca dosarul sa se termine la parchet, cu o amenda administrativa (art. 10 b ind. 1 CPP).
Daca se ajunge in instanta, te duci frumos si recunosti la primu termen si zici ca nu vrei administrarea altor probe. Facând asta, limitele pedepsei scad cu o treime. Finalul: câteva luni de inchisoare cu suspendare şi permisul anulat.

Oricum vei scapa ieftin, avand in vedere ce se urmari putea avea fapta comisa.

Post Reply