Buna ziua! Am o intrebare:
Este necesara actiunea in instanta pentru prelungirea pensiei alimentare dupa ce copilul implineste 18 ani si continua studiile? Daca da, pensia se si recalculeaza sau ramane aceeasi, in conditiile in care este singura sursa de venit? Imi puteti spune si ce acte sunt necesare? Daca termenul de judecata depaseste data in care ar trebui primita pensia, se poate folosi o adeverinta pentru a nu exista pauze in plata pensiei? Este necesara angajarea unui avocat?
Pensie alimentara - 18 ani
Re: Pensie alimentara - 18 ani
daca tatal nu mai plateste pensia de intretinere chiar daca stie caci copilul devenit major isi continua studiile,deci este obligat ca sa o faca, investiti instanta cu actiune pensie de intretinere,la care adaugati dovada ca va continuati studiile...in ceea ce priveste daca se va mari sau nu aceasta pensie, depinde doar de salariul lui si de nr de copii pe care ai are in intretinere intrucat se calculeaza o cotitate dina cesta... si nu daca dvs aveti sau nu o alta sursa de venit...deci daca nu si-a schimbat locul de munca si are acelasi salariul sau chiar i s-a mai micsorat, fie veti lua aceeasi suma ca si pana acum, fie va fi mai mica.
daca pensia este intrerupta deja,veti primi alta doar cu data introducerii actiunii...deci nu retroactiv.
v-ar trebui un avocat macar sa va redacteze cererea,daca nu va puteti descurca singur/a.in rest, cred veti putea ca sa v-o sustineti singur/a,daca nu se complica lucrurile la instanta...dar, retineti...nu este obligatoriu ca sa va angajati un avocat pentru asta.
daca pensia este intrerupta deja,veti primi alta doar cu data introducerii actiunii...deci nu retroactiv.
v-ar trebui un avocat macar sa va redacteze cererea,daca nu va puteti descurca singur/a.in rest, cred veti putea ca sa v-o sustineti singur/a,daca nu se complica lucrurile la instanta...dar, retineti...nu este obligatoriu ca sa va angajati un avocat pentru asta.