Partaj - intrebare

Familiei
Post Reply
edv_ro

Partaj - intrebare

Post by edv_ro » 08 Feb 2005, 15:29

Cum se face partajul, in cazul unui divort, pentru un apartament dobandit in timpul casatoriei (+ un copil minor)? Parti egale intre soti sau 2/3 sotie+copil si 1/3 sotul?
Multumesc pentru raspunsuri.

pavel

Post by pavel » 08 Feb 2005, 15:36

De regula, se retine o cota egala de 50%. Atunci cand unul dintre soti dovedeste insa ca a avut o contributie mai mare la dobandirea imobilului va primi o cota majarata.

edv_ro

Post by edv_ro » 08 Feb 2005, 15:42

De fapt, apartamentul este obtinut din bani de la tatal meu (100%). In acte suntem trecuti eu si sotia ca fiind proprietari, cu mentiunea provenientei banilor. Nu este specificat faptul ca tatal meu mi-a donat mie banii, ci doar ca banii sunt proveniti de la tatal meu. Atat.

olia26

Post by olia26 » 08 Feb 2005, 21:37

Asta inseamna ca apartamentul este bunul tau propriu,deci nu intra in masa bunurilor comune.Oricum, nu sunt eu cea mai in masura sa ma pronunt,dar asa cred, ca din moment ce tatal tau ti-a dat banii a inteles sa te gratifice pe tine personal... sau s-a exprimat ca va gratifica pe amandoi ca tot erati la inceput de drum??

CristeaN

Post by CristeaN » 08 Feb 2005, 22:06

conform art 35 cod familiei bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune. deci, ele se impart ca atare 50-50.

olia26

Post by olia26 » 08 Feb 2005, 23:16

Draga CristeaN ala este art.30C.Fam. :lol:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 09 Feb 2005, 14:14

donatiile de bunuri importante (sume de bani pentru cumpararea unui apartament) se presupune ca sunt ale sotului care a primit donatia daca nu se specifica expres ca intentia donatorului a fost de a gratifica ambii soti.
In consecinta bunul este propriu al tau daca nu exista in contract vreo mentiune ca tatal tau a inteles sa va gratifice pe amandoi.
Lipsa oricarei mentiuni in contract insa poate fi speculata si in sens invers odata ce donatia s-a facut la notariat si in act ati fost trecuti amandoi asa incat te sfatuiesc sa-ti iei avocat

Post Reply