Expert contabil

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
sosox

Expert contabil

Post by sosox » 24 Sep 2010, 15:13

Salut, ma aflu intr-un prices cu asociatia de locatari pentru 2300 de lei si deoarece consider ca intretinerea este incarcata abuziv judecatoare mi-a spus daca vreau expert contabil, intrebarea mea e daca pot sa-mi pun un expert al meu?... si nu ce-mi trimit ei.

Si as mai dori sa stiu daca se poate cum se calculeaza penalizarile , am inteles ca 0.2% pe zi din suma de intretinere care vine pe luna, ca la mine la suma asta de 2300 de lei am mai mult de 100 de lei penalizari pe luna.

vulpacris

Re: Expert contabil

Post by vulpacris » 24 Sep 2010, 17:08

Puteti sa cereti desemnarea expertului dvs. dar, judecatorul este cel care decide.

Cuantumul penalizarilor aplicate pentru achitarea facturilor cu intarziere, si facturate luna urmatoare de furnizorii de utilitati, se imparte la nr. de restantieri.

Penalizarile nu se pot calcula de asociatie, deoarece banii din achitarea cotei de intretinere se folosesc pentru plata facturilor emise de furnizorii, de utilitati sau de servicii, iar asociatia nu poate incasa mai multi bani decat datoreaza, deoarece acestia s-ar constitui in foloase necuvenite ale persoanei juridice de drept privat, fapt interzis expres de lege.

:cafea:

angel

Post by angel » 24 Sep 2010, 20:10

majoritatea asociatilor de proprietari au prevazute in statut(sau prin hotararea adunarii generale),penalitati intre 0.1 si 0.2/zi de intarziere.

sosox

Post by sosox » 24 Sep 2010, 21:14

angel wrote:majoritatea asociatilor de proprietari au prevazute in statut(sau prin hotararea adunarii generale),penalitati intre 0.1 si 0.2/zi de intarziere.
am inteles, 0.2 la zi ...dar aceasti 0.2 la zi se pune la toata suma? sau se calculeaza la luna? adica se calculeaza la 150 de lei intretinerea lunara sau la toti 2000 de lei?... pt. ca daca se adauga la 2000 de lei sunt vreo 200 de lei pe luna penalizari sau 150 din cate am calculat eu

sebastiana

Post by sebastiana » 25 Sep 2010, 11:44

Recent Parlamentul Romaniei a adoptat Legea nr. 175/2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, publicata in Monitorul Oficial, Partea I. nr.502 din 20 iulie 2010.

In conformitate cu prevederile acesteia, proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi vor fi scutiti de la plata penalitatilor generate de suma restanta cu titlu de baza. Prin cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari se intelege datoria cu titlu de baza fara suma rezultata din penalitati.

Aceste prevederi se aplica si chiriasilor, care detin spatiul locativ in baza unui contract de inchiriere cu autoritatile administratiei publice locale, centrale sau cu orice institutie a statului.

De aceasta facilitate beneficiaza numai familiile ale caror venituri lunare pe membru de familie, respectiv al persoanei singure, nu depasesc suma de 1000 lei.

Aceste sume datorate cu titlu de penalitati datorate catre asociatiile de proprietari, anulate conform prezentei legi, vor fi anulate si din obligatiile contractuale existente intre asociatile de proprietari si societatea furnizoare de servicii.

Post Reply