inselaciune in contract

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
barniqua

inselaciune in contract

Post by barniqua » 17 Sep 2010, 22:22

Buna! Pe scurt v-as povesti cum am patit cu un dealer auto!
in noiembrie 2006 m-am deplasat la un dealer auto cu un prieten si 2 amici in orasul nostru, de unde aveam intentia de a achizitiona 2 masini identice. Dat fiind faptului ca el a intart primul in locatie, si-a ales masina care era in shoowroom. Eu am avut de ales(rezervare verbala) din 5 buc de masini care urma sa fie imbarcate intr-un vapor in urmatoarele 2 sapt. In febr 2007 am fost sunat ca masina a sosit in vama si pot incepe actele de leasing. Firma era la incepu de drum nu am obtinut acceptul din prima. Aici a intervenit dealer-ul si el a incheiat leasingul, apoi eu am preluat printr-un contract de novatie. Totul bine si frumos. In martie 2007 s-a facut predare masini, moment in care s-a in-manat un talon provizoriu. Eu cerusem valoare reziduala zero tocmai ca sa nu am probleme la sfarsit. Acum cand am cerut actele masini, la incheierea leasingul, m-am trezit cu o factura de 11.390 RON fara tva reprezentand taxe vamale si accize pt ca masina era din anul 2006. Asta a fost raspunsul firmei de leasing. Cand am scotocit m-ai bine intre acte am gasit inca un contract de novatie care nu este stampilat, dar are aceeasi data ca si cel original dar pe care apare un alt numar de sasiu. Adica dealerul ca sa scape de taxe vamale, mi-a livrat o alta ca si masina nou o alta masina care era in tara din iunie.2006. Numarul de sasiu pe care am gasit pe celalalt contract a fost omologat in martie. Intrebarea mea este POT ATACA DEALER-UL PENTRU INSELACIUNE sau nu? Multumesc anticipat!

Post Reply