ref. la Legea nr.31/1990
ref. la Legea nr.31/1990
Intr-un SRL exista doi asociati, iar unul are si calitatea de administrator.Se poate ca administratorul sa aiba carte de munca la firma si sa fie salariat?
Da, evident, este modalitatea cea mai frecventa de remunerare a admin. cetateni romani, carora li se incheie contract de munca, contract care se inscrie in carnetul de munca(cel putin pana in 2007)
Daca este cet. strain procedura obtinerii permisului de munca este dificila, recurgandu-se la incheierea unui contr. de consultanta in afaceri, caen 7417
Daca este cet. strain procedura obtinerii permisului de munca este dificila, recurgandu-se la incheierea unui contr. de consultanta in afaceri, caen 7417
Administratorul nu poate fi angajat cu carte de munca. Functia se exercita in baza unui mandat nu in baza unui contract individual de munca. Cel mult in baza unui contract de administrare.
Da, poti sa-l angajezi pe altu functie: director, jurist etc.
Se practica desi, din punctul meu de vedere, nu este deloc corect.
Ca administrator ai o indemnizatie raportat la care ti se calculeaza impozitele aferente iar pentru vechime inchei un contract de asigurari sociale. Codul fiscal te obliga la asta.
Da, poti sa-l angajezi pe altu functie: director, jurist etc.
Se practica desi, din punctul meu de vedere, nu este deloc corect.
Ca administrator ai o indemnizatie raportat la care ti se calculeaza impozitele aferente iar pentru vechime inchei un contract de asigurari sociale. Codul fiscal te obliga la asta.
Da, se poate angaja in conformitate cu Nomenclatorul de Functii, specificul activitatii societatii, pregatire proprie, etc.
Interesant daca se poate angaja un asociat unic (care este si administrator - conform statutului) in cadrul propriei sale firme. Ei, ce ziceti? Nu de alta, insa am auzit pareri pro si contra!
Interesant daca se poate angaja un asociat unic (care este si administrator - conform statutului) in cadrul propriei sale firme. Ei, ce ziceti? Nu de alta, insa am auzit pareri pro si contra!
In urma cu vreo 4 ani o firma din Sfantu Gheorghe a castigat un proces la CSJ pe aceasta tema obligand ITM sa inregistreze contractul de munca al asociatului unic.
ei de la Camera de munca au nuantat problema si admit angajarea cu carte de munca a asociatului unic daca exista un alt administrator decat asociatul unic care sa semneze contractul de munca. Aceasta solutie am intalnit-o in mai multe judete.
ei de la Camera de munca au nuantat problema si admit angajarea cu carte de munca a asociatului unic daca exista un alt administrator decat asociatul unic care sa semneze contractul de munca. Aceasta solutie am intalnit-o in mai multe judete.