Partaj? Urgent!!!

Familiei
Post Reply
style4000

Partaj? Urgent!!!

Post by style4000 » 07 Feb 2005, 13:03

Va rog, am nevoie de o solutie urgent.
Parintii mei au divortat acum 12 ani. Au ca proprietate comuna un apartmanent cu 2 camere achizitionat inainte de n89. Nu s-a efectuat partaj niciodata. Tata a plecat de acasa si au ramas in apartament mama si fratele meu. Eu locuiesc in alta parte, cu sotul. Suntem amandoi majori, copiii. Tata s-a recasatorit de un an. Sotia lui este plecata in canada, iar el vrea acum sa revina in apartamentul mamei.
Ce pot sa fac sa opresc acest lucru de neimaginat pentru mine si pentru familia mea? Are dreptul el, fiind casatorit acum, sa vina inapoi sa locuiasca cu mama in casa?? Stiu ca nu s-a efectuat partajul, dar dupa atatia ani, nu exista nici o portita de scapare??
Daca se face partajul, se face la valoarea actuala a imobilului? Tata ar avea dreptul la jumatate din apartament?

Va rog, am nevoie de un sfat.

wittmann

Post by wittmann » 07 Feb 2005, 18:16

Din pacate, fiind inca coproprietar are dreptul sa se foloseasca de apartament in aceleasi conditii ca si mama ta. Sfatul meu este: partaj urgent si tineti cont de cheltuielile facute cu apartamentul in cei 12 ani de zile, la care tatal tau banuiesc nu a contribuit.

anic

Post by anic » 07 Feb 2005, 20:50

tatal dumneavoastra are un drept de proprietate asupra apartamentului dobandit in timpul casatoriei. Puteti incepe partajul care se va taxa cu 183 000 lei taxa de timbru la care se va adauga onorariul de avocat dar valoarea apartamentului o veti stabili printr-o expertiza judiciara .Ati putea sa-l impiedicati ca revina in acel apartament doar daca acesta are un comportament violent , folosind in acest sens o actiune in evacuare dar va trebui sa faceti dovada

Post Reply