Legea Patrimoniu Part Deux...

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Raz

Legea Patrimoniu Part Deux...

Post by Raz » 05 Sep 2010, 16:01

...sau spus mai autohton: Alta belea!
:wall:
Postam deunazi un caz de transferare a unui monument istoric de interes local din domeniul public in cel privat in vederea intrarii lui in circuitul civil. Asta implica atat Legea Patrimoniului (422) cat si Legea Proprietatii Publice (213).

De la prima mea postare, transferul a avut loc dar cand sa se treaca la evaluare si licitatie publica etc. am aflat de la Secretara Primariei cum ca terenul aferent monumentului respectiv ar fi obiectul unui litigiu intre un mostenitor si actualii proprietari (adica primaria), litigiu aflat pe rol din 2006. Acuma nu ca mostenitorul boierului ar avea in clin sau in maneca cu monumentul patriei caci de-ar fi avut nu l-ar fi lasat sa ajunga in halul curent. Pe domnia sa il intereseaza desigur terenul aferent dar pana nu se rezolva cazul nu pot sa ma aproprii de ruine care nu cred sa mai reziste inca o iarna. Eu i-as da cu draga inima valoarea terenului dar desigur el inca nu are acte pe terenul revendicat.

Ce este de facut? Orice vanzare a terenului cu ruina poate deveni nula daca mostenitorul boierului castiga.

Ar exista vreo baza legala pentru incheierea unui antecontract intre mine ca viitor proprietar si primarie/mostenitor ca parti aflate in litigiu? In asa fel incat eu sa incep deja lucrarile de conservare iar la momentul definitivarii litigiului sa se faca transferul de proprietate indiferent de castigatorul procesului, in conditiile stabilite in antecontract?
As fi deosebit de recunoscator pentru o idee sau un sfat. :cake:

Post Reply