Dati-mi o idee???

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
c_gabitza

Dati-mi o idee???

Post by c_gabitza » 06 Feb 2005, 12:16

Printr-o sentinta pronuntata intr-un partaj succesoral,celor 2 mostenitori li se acorda cate 3.000mp/intravilan din cei 6.000mp prevazuti in titlu de propr.Ce e de facut daca realitatea de pe teren nu corespunde cu titlul.Real terenul nu are decat 5.000mp.Lipsesc 1.000mp.
Mentionez ca ulerior emiterii titlului s-a eliberat si un Proces-Verbal de punere in posesie pt.suprafata de 6.000mp inscrisi in titlu,autorului comun celor 2 mostenitori.
Cum isi vor imparti mostenitorii terenul?
De unde vor primi cate 3.000mp fiecare asa cum prevede hotararea de partaj?

murik

Post by murik » 06 Feb 2005, 12:24

Sa ia legatura cu Oficiul de Cadastru si sa solicite efectuarea unei lucrari de expertiza tehnica topografica. In urma acestea, se vor face masuratorile strict necesare si se va confrunta situatia scriptica cu cea faptica - iar in final se vor putea trage concluzii. Oricum tot Oficiul de Cadastru e cel care a emis titlul de 6000 mp :-))

norocel

Re: Dati-mi o idee???

Post by norocel » 23 Feb 2005, 11:29

c_gabitza wrote:Cum isi vor imparti mostenitorii terenul?
De unde vor primi cate 3.000mp fiecare asa cum prevede hotararea de partaj?
Nu s-a facut expertiza in procesul de partaj?

c_gabitza

Post by c_gabitza » 23 Feb 2005, 14:17

Nu s-a efectuat expertiza,s-a pronuntat o hotarare de expedient(in urma tranzactiei dintre parti),iar instanta a luat in considerare la pronuntare doar titlul de proprietate avut de autorul comun al partilor.
:?:

sofia

Post by sofia » 23 Feb 2005, 14:51

Cred ca vorbesti despre un teren pentru care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate si care, la data iesirii din indiviziune nu putea fi individualizat pentru ca nu exista inca proces verbal de punere in posesie.
Nu inteleg insa cum s-a facut punerea in posesie dupa elibererea titlului pentru ca eu stiu ca lucrurile stau invers (pe verso-ul titlului sunt trecute numerele cadastrale cu suprafata din PV de punere in posesie).
Nu te referi cumva doar la o adeverinta provizorie?

c_gabitza

Post by c_gabitza » 23 Feb 2005, 15:38

Titlul de proprietate s-a emis in 1996,iar acel proces-verbal de punere in posesie despre care vorbeam dateaza din 1998,ulterior emiterii titlului.Si din cate am vazut procesul-verbal de punere in posesie copiaza in totalitate titlul de proprietate,si ca vecinatati si ca suprafete.Nu s-a facut o punere efectiva in posesie,cu vreo comisie venita la fata locului,ci doar in acte .Ce credeti ca se mai poate face?Pe nulitate de titlu nu se mai poate merge,pentru ca in timpul procesului de partaj s-a judecat si nulitatea titlului in cauza, care actiune a fost respinsa cu motivarea ca inadvertentele existente intre suprafetele trecute in titlu si cele existente fizic in teren se rezolva fie cu o actiune in revendicare a suprafetelor de teren lipsa, fie sa mergem pe obligatia" de a face",respectiv de a pune in posesie conform mentiunilor din titlul de proprietate.

Post Reply