LUCRARE DE LICENTA

Discutii privind procedura civila
Post Reply
c_gabitza

LUCRARE DE LICENTA

Post by c_gabitza » 06 Feb 2005, 08:08

INCIDENTE CARE INTARZIE JUDECAREA IN FOND A PROCESULUI CIVIL

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 06 Feb 2005, 11:03

care este intrebarea?
tema este destul de mishto si generoasa

c_gabitza

Post by c_gabitza » 06 Feb 2005, 11:39

pot baga ca subcapitole:incid.provoc.de actele de dispoz.ale partilor;incid.ce duc la suspendarea proc.civ;incid.privitoare la compunerea completului de judecata;incid.privitoare la actele si termenele de procedura.Si nu stiu sigur daca sa iau si incidente privitoare la instanta sesizata(stramutare,delegare).Si Ceva incidente privitoare la competenta?Si care ar fi acelea?Multumesc

Luana

Post by Luana » 06 Feb 2005, 12:25

Incidente pr.:
1. Suspendarea judecatii si perimarea
a) notiunea si felurile suspendarii( voluntara, legala de drepr, legala facultativa)
b) procedura si efectele suspendarii
c) notiune, justificare, natura jur. a perimarii, delimitarea ei de alte institutii, sfera de aplicare si conditii, contestarea perimarii si efectele sale

2. Actele procesuale de dispozitie ale partilor
a) consideratii generale
b) desistarea(renuntarea la judecata, renuntarea la dreptul subiectiv pretins)
c) achiesarea( ach. paratului la pretentiile reclamantului, ach. partii la hotararea pronuntata)
d) tranzactia judiciara( acest subiect il gasesti in tratatul galben al prof. V. M. Ciobanu).

Frumos subiect. Bafta!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 06 Feb 2005, 14:45

parerea mea este ca atat perimarea (ca incident procedural) cat si renuntare la judecata sau la drept cat si achiesare nu intarzie judecarea in fond a procesului ci o fac inutila.
de altfel la fel cred si despre tranzactie, in cazul acesteia instanta pronuntand numai o hotarare de expedient prin care ia act de intelegerea partilor deci nu mai judeca in fond procesul.
Poti insa baga incidentele privitoare la legala investire sau competenta caci acelea chiar intarzie judecarea in fond a procesului
Personal cred ca exceptia de neconstitutionalitate mai are acest efect si exceptia de nelegalitate prevazuta de L554/2004 a contenciosului

Post Reply