Divort prin acord.
Sunt noua pe acest site, si am nevoie de sfatul dvs.intr-o problema. Dupa 1 an de cand m-am separat fizic de sotul meu, am gasit puterea de a face acest pas si dpdv legal. Am stabilit amandoi ca este cel mai bine asa. Ma intereseaza ce trebuie sa fac concret pentru a divorta. Mentionez faptul ca sunt din Bacau, de la data casatoriei pana in prezent au trecut 2 ani, nu avem copii si nici bunuri materiale de impartit. Astept raspunsul dvs cat mai precis si va multumesc mult pentru ajutor.
Divort prin acord
Re: Buna
Divort prin acord.
Se formuleaza o cerere de forma celei de mai jos
Domnule Preşedinte,
Subsemnaţii _________ şi _________, cu ultimul domiciliu comun în Bacau, str._________, nr.______, solicităm ca, prin hotărârea ce o veţi pronunţa, să dispuneţi
Desfacerea căsătoriei noastre prin acord.
(DACA ESTE CAZUL)De asemenea, solicităm revenirea soţiei/soţului la numele anterior căsătoriei, acela de _________
Motivele acţiunii sunt următoarele:
Motivele de fapt: neintelegeri in familie,.... ceva de gen telenovela... bla, bla, faptul ca a survenit separatia de fapt de mai bine de 1 an, ca nu exista copii etc.
Temeiul de drept: Ne întemeiem acţiunea pe dispoziţiile art. 38 alin. (2) C. fam.
Probe - certificat de casatorie
- declaratie pe propria raspundere ca nu exista copii minori din casatorie
Timbrajul- anexam chitanţa de plată a taxei judiciare de timbru de 39 lei ( Daca nu realizati venituri sau daca veniturile sotilor sunt sub minimul brut pe economie cererea se timbraza numai cu 8 lei) şi timbrul judiciar de 0,3 lei.
Semnătura, (AMBILOR SOTI)
1. ____________
2. ____________
Domnului Preşedinte al Judecătoriei Bacau
La judecata trebuie sa va prezentati ambii soti, sa ziceti ca nu doriti sa va impacati, iar la urmatorul termen onorata se va pronunta.
Se formuleaza o cerere de forma celei de mai jos
Domnule Preşedinte,
Subsemnaţii _________ şi _________, cu ultimul domiciliu comun în Bacau, str._________, nr.______, solicităm ca, prin hotărârea ce o veţi pronunţa, să dispuneţi
Desfacerea căsătoriei noastre prin acord.
(DACA ESTE CAZUL)De asemenea, solicităm revenirea soţiei/soţului la numele anterior căsătoriei, acela de _________
Motivele acţiunii sunt următoarele:
Motivele de fapt: neintelegeri in familie,.... ceva de gen telenovela... bla, bla, faptul ca a survenit separatia de fapt de mai bine de 1 an, ca nu exista copii etc.
Temeiul de drept: Ne întemeiem acţiunea pe dispoziţiile art. 38 alin. (2) C. fam.
Probe - certificat de casatorie
- declaratie pe propria raspundere ca nu exista copii minori din casatorie
Timbrajul- anexam chitanţa de plată a taxei judiciare de timbru de 39 lei ( Daca nu realizati venituri sau daca veniturile sotilor sunt sub minimul brut pe economie cererea se timbraza numai cu 8 lei) şi timbrul judiciar de 0,3 lei.
Semnătura, (AMBILOR SOTI)
1. ____________
2. ____________
Domnului Preşedinte al Judecătoriei Bacau
La judecata trebuie sa va prezentati ambii soti, sa ziceti ca nu doriti sa va impacati, iar la urmatorul termen onorata se va pronunta.