Va rog sa-mi oferiti un sfat!
mama a obtinut in instanta dreptul de proprietate asupra unui teren extravilan mostenit de la tatal ei, pe raza unei comune cf legii 247/2005. Insa comisia locala de aplicare a fondului funciar i-a comunicat ca nu mai exista teren pe raza acelei comune. I-a propus o alta locatie, pe care a refuzat-o, intrucat terenul era de o calitate indoielnica. A fost trecuta in anexa 23 pt despagubiri. Acum, cu legea 67/2010 ar dori sa fie pusa in posesie cu un alt teren de aceeasi valoare, in oricare alta localitate. Se mai poate?, pt ca din nou comisia locala de fond funciar refuza sa aplice legea 67/2010.
Ce sanse ar avea in instanta?
Cum trebuia sa faca cererea pe legea 67/2010?
Si ce sa invoce la o eventuala actiune pe care sa o deschida in instanta? Precizez ca am solicitat la cadastru si mi-au oferit toate suprafetele disponibile in alte localitati din judet.
Va multumesc din suflet!
Aplicare legea 67/2010
Re: Aplicare legea 67/2010
Fiind trecut pe anexa cu despagubiri, am cerut in temeiul legii nr. 67/2010 teren din proprietatea privata a statului.
Neprimind raspuns am deschis proces la judecatorie in care am cerut sa dispuna reconstituirea în natură a dreptului de proprietate pe un amplasament din domeniul privat al statului, fara a preciza vreo localitate.
Judecatoria mi-a trimis o adresa in care scrie:
"... va solicitam ca pana la termenul de judecata acordat la [...] sa ne comunicati care sunt localitatile in care solicitati sa vi se atribuie suprafata [...] de teren extravilan.
Va aducem la cunostinta ca refuzul sau omisiunea de a comunica instantei de judecata relatiile solicitate se sanctioneaza cu amenda judiciara, potrivit legii. "
Nu pot spune care sunt localitatile unde exista teren, care intre timp poate fi atribuit altor persoane indreptatite.
Ce parere aveti?
Ce ar trebui sa comunic instantei?
Neprimind raspuns am deschis proces la judecatorie in care am cerut sa dispuna reconstituirea în natură a dreptului de proprietate pe un amplasament din domeniul privat al statului, fara a preciza vreo localitate.
Judecatoria mi-a trimis o adresa in care scrie:
"... va solicitam ca pana la termenul de judecata acordat la [...] sa ne comunicati care sunt localitatile in care solicitati sa vi se atribuie suprafata [...] de teren extravilan.
Va aducem la cunostinta ca refuzul sau omisiunea de a comunica instantei de judecata relatiile solicitate se sanctioneaza cu amenda judiciara, potrivit legii. "
Nu pot spune care sunt localitatile unde exista teren, care intre timp poate fi atribuit altor persoane indreptatite.
Ce parere aveti?
Ce ar trebui sa comunic instantei?