Abuz RDS&RCS sau doar angajati deplorabili ?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
alexpro

Abuz RDS&RCS sau doar angajati deplorabili ?

Post by alexpro » 15 Jul 2010, 08:35

De mai bine de 14 luni incerc sa reziliez un contract cu RDS&RCS si nu reusesc decat sa ma enervez. In contractul semnat cu ei exista doua paragrafe care ar fi dus deja la rezilierea automata (chiar daca cererea explicita depusa de mine acum 14 luni a fost ignorata/pierduta), dar eu inca primesc facturi de la ei pentru servicii de care nu mai beneficiez de un an si jumatate.

Mai mentionez ca am 3 Cereri/ Plangeri scrise inregistrate la ei, in decursul a 18 luni, si la niciuna dintre ele n-am primit vreun raspuns, NICIODATA. Daca adunam si cele cca. 15 telefoane date in centrala si prin care am incercat sa lamuresc situatia (evident, fara nici un succes !!!), nu cred ca mai e nevoie de alta explicatie in sprijinul afirmatiei "firma RDS&RCS functioneaza cel putin anormal".

Colac peste pupaza, tot acum un an si jumatate, am achizitionat un apartament care avea un contract de furnizare servicii tv si telefon tot cu aceeasi pseudo-firma de mai sus si care figureaza si astazi pe numele unei persoane decedate in martie 2009 !!!?!?!??!??!!! Si asta in ciuda depunerii unei cereri explicite pt. schimbarea titularului, a actelor doveditoare (Certificat deces, Contract vanzare-cumparare), a carei copie inregistrata o detin.

In urma celor de mai sus, intrebarea mea este simpla:
Ce sanse am sa-i dau in judecata si sa castig daune morale ?

alexpro

Re: Abuz RDS&RCS sau doar angajati deplorabili ?

Post by alexpro » 19 Jul 2010, 08:51

Si motivul care ar fi ?

a. sunt eu aberant
b. sunt ei "protejati" de cineva de "sus"
sau
c. legea din RO sta cu fatza la firme si cu fundul la consumatori

A incercat cineva sa le ceara daune morale in instanta ? Aveti vreun exemplu ?

johei

Post by johei » 20 Jul 2010, 13:56

daunele morale se acorda pentru suferintele morale.
Eu nu vad aici suferinte morale... poate ceva nervi, insa suferinte morale... cam greu!

alexpro

Post by alexpro » 21 Jul 2010, 09:32

johei wrote:daunele morale se acorda pentru suferintele morale.
Eu nu vad aici suferinte morale... poate ceva nervi, insa suferinte morale... cam greu!
Si cum caracterizati Dvs. suferintele astea morale ? Exista o scala, ceva gen - de la 2 saptamani de plans in sus te credem ?

Eu consider, faptul ca ma simt la bunul plac al unei firmulite oarecare, o suferinta morala suficient de mare pt. a fi luata in considerare. Cu atat mai mult cu cat si ei ma trateaza la fel ca Dvs.: "Ce ma, suferi ? Si ce ? Scoate banu' si scapi de noi, ca altfel oricum facem ce vrem noi si nu ne pedepseste nimeni. Te calarim pana cedezi nervos, ca nu te incadrezi la suferinte morale decat daca iti crapa inima in 3 bucati perfect egale..."

johei

Post by johei » 21 Jul 2010, 09:56

Na, pai atunci distractie placuta in instante!!!

Si cauta un avocat scump, ca merita!

angel

Post by angel » 21 Jul 2010, 10:19

johei wrote:Na, pai atunci distractie placuta in instante!!!

Si cauta un avocat scump, ca merita!
platit cu ora chiar...
:crizaderas:

alexpro

Post by alexpro » 21 Jul 2010, 12:28

Intradevar, este foarte comic.

angel

Post by angel » 21 Jul 2010, 23:16

alexpro wrote:Intradevar, este foarte comic.
chiar ca este...
ti-au raspuns 2 colegi pana acum, f bine pregatit, si ti-au explicat cum ca n-ai nici o sansa sa ceri daune morale,iar tu tot insisti,ca vrei sa arunci cu banii aiurea...raspunsul final a fost pe masura...
incearca altceva, dar nu daune morale, materiale, eventual...ca ai fost si esti prejudiciat material, fiind nevoit sa platesti un serviciu de care practic nu te folosesti,iar rds-rcs nu-ti reziliaza contractul...dar nu daune morale,ca n-ai sanse.

alexpro

Post by alexpro » 22 Jul 2010, 08:38

Insist deoarece in orice tara dezvoltata acesta era un caz cu sanse de peste 90% de castig. Cu daune morale ! Nu dau exemplu SUA, deoarece puteti spune ca-i un caz particular. Dar de ce se poate in Franta, UK, Suedia, Danemarca, Germania si nu la noi ? Doar suntem in UE, nu ? Sau suntem doar pt. avantajul lor economic ?

Al doilea lucru care m-a "inversunat" este stilul romanesc: "Nu se poate nene ! N-a incercat nimeni, dar sigur nu se poate. Lasati-va calcat in picioare in continuare, fiindca e mai simplu."

Al III-lea fapt care mi-a aprins beculetele este numarul imens de oameni care au recunoscut aceleasi probleme in relatia cu acest ... RDS. Am cerut sfaturi juridice pe mai multe site-uri de profil, si 95% dintre raspunsuri au fost "Dati-mi si mie un semn daca reusiti ceva, ca vreau sa fac si eu acelasi lucru."

De asta si au succes acesti piranha ai economiei noastre... din cauza delasarii.
Din pacate nu am inima sa le urez, celor care ar putea sa faca ceva dar le e prea lene, sa aiba parte exact de acelasi tratament, poate-si schimba parerea.

Referitor la "raspunsul bine pregatit" - judecatorul n-o sa acorde daune morale:
in ce consta "pregatirea" acestui raspuns ?

johei

Post by johei » 22 Jul 2010, 08:59

Daca tot cunosti asa de bine ce ar acorda instantele de prin tarile vestice, de ce mai intrebi aici?

Ia da tu un search pe google cu "non material damage" (sau ceva similar, ca se folosesc mai multi termeni, in functie de tara) sau "immaterieller schaeden" si vezi ce gasesti...

Daca vrei o consultatie foarte temeinica mergi la un avocat si plateste!!! Si atunci el (in functie de onorariul platit) o sa-ti rapsunda temeinic...
Iar daca vrei si un studiu comparativ cu jurispridenta externa.... se face! Onorariul pentru cei care fac asa ceva se invarte de pe la 150 euro pe ora in sus. Plus TVA!

Aici ar trebui sa le multumesti celor care si-u dat silinta sa-ti raspunda...
Recunostinta omeneasca... cel care-ti spunea: da cum sa nu, hai sa-i dam in judecata, iar la sfarsit spunea: "judecatorii astia te lasa asa mori cu dreptatea in mana" era avocatul perfect. :grin:
Cand cineva iti spune pe gratis (adica total dezinteresat) ca iti pierzi timpul si banii, e prost, rau intentionat, incompetent, etc! :neutral:

Felictari, tu cel cu gandire vestica!!

Apropo, in vest se obisnuieste sa se multumeasca celui care ajuta sau incearca sa ajute.
Din partea ta inca n-am vazut nici macar tendinta de a spune ceva de multumire... De un "multumesc" nici nu mai vorbesc... Cei care au incercat sa te indrume au primit doar cvasiinsulte...

Bravo!!!

Si distractie placuta in instante... Iar cand epuizezi toate caile din tara, mergi si la cedo, ca e la moda!!! Si avocatii care fac cedo au nevoie si ei de clienti ca tine...
Drum bun!

alexpro

Post by alexpro » 23 Jul 2010, 08:53

Am aflat raspunsul corect la intrebarile mele. Se numeste ANPC si este de datoria acestei institutii sa rezolve astfel de cazuri. Pe langa obligatia impusa firmei de a rezilia contractul la data primei mele cereri, va sanctiona contraventional comportamentul lor vis-a-vis de consumatori (conf. propriilor afirmatii).

Asta este ceea ce se numeste un raspuns "bine pregatit".

Cat despre platitul pt. consultatie, le urez celor care fac asta sa plateasca si ei la fel, de fiecare data cand apeleaza la informaticieni, mecanici, instalatori, bancheri si chiar si la piata, cand intreaba "...e proaspata salata ?".

Celor care au intrat in discutie sau polemica aici le multumesc. Le multumesc pt. timpul lor. Pt. intentiilor lor de a ma face sa renunt la un drept de bun simt, nu le multumesc.

johei

Post by johei » 23 Jul 2010, 12:00

Da, o pozitie caragieleasca: Domnilor, nu va salut!!! :grin:

agenda

Post by agenda » 23 Jul 2010, 16:17

pai mai alex :-D :-D din cate vad eu raspunsul tau "bine pregatit" este identic cu raspunsurile care le-ai primit inainte.

si anume: NU, NU AI SANSE SA CASTIGI DAUNE MORALE.

asta era intrebarea ta.

daca intrebai care este autoritatea la care te poti adresa pentru a ii trage de urechi ...evident primeai alt raspuns...

dar esti comic...imi place :-D :-D :-D

Post Reply