am facut o cerere pentru concediu de odihna pentru o perioada de 17 zile, angajatorul mi-a comunicat VERBAL , ca s-a aprobat. Cam la 7 zile am verificat contul si primisem o suma ce parea a fi prima de vacanta si banii pe concediu. Surpriza am avut-o astazi la revenirea din concediu cand am verificat "fluturasul" de salariu pe care am vazut ca mi se platise o prima de vacanta, banii pentru zilele efectiv lucrate si doar 4 zile din concediul de odihna, cu toate ca eu am solicitat in cerere 17 zile de concediu si plata acestora. Am verificat si pontajul si... surpriza si mai mare este ca sunt trecut cu 9 zile de concediu pe luna iunie si nu cu 4 asa cum scrie pe "fluturas".
Nelamurirea mea este daca angajatorul (firma privata) poate face discriminari intre salariati in legatura cu alocarea banilor pe concediu , atata timp cat celorlalti angajati li s-au virat banii pe toate zilele de concediu si mie nu!? Si daca ipotetic vorbind angajatorul ar dori sa ma dea afara pe motiv de restructurarea postului, si ar plati banii in avans pentru toate zilele de concediu (17 zile), eu a-si fi obligat sa returnez banii pe zilele de concediu pe care practic le-am cerut in avans- (tinand cont ca anul calendaristic nu s-a incheiat, si doar acele 4 zile mi se cuveneau ca plata pentru lunile lucrate efectiv anul acesta) - sau a-si putea ramane cu banii, considerand ca este vina angajatorului pentru desfiintarea contractului de munca si nu a mea???