CONCEDIU DE ODIHNA PLATIT PARTIAL... !?

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
LOPY

CONCEDIU DE ODIHNA PLATIT PARTIAL... !?

Post by LOPY » 12 Jul 2010, 16:09

Salutare, am si eu o nelamurire:

am facut o cerere pentru concediu de odihna pentru o perioada de 17 zile, angajatorul mi-a comunicat VERBAL , ca s-a aprobat. Cam la 7 zile am verificat contul si primisem o suma ce parea a fi prima de vacanta si banii pe concediu. Surpriza am avut-o astazi la revenirea din concediu cand am verificat "fluturasul" de salariu pe care am vazut ca mi se platise o prima de vacanta, banii pentru zilele efectiv lucrate si doar 4 zile din concediul de odihna, cu toate ca eu am solicitat in cerere 17 zile de concediu si plata acestora. Am verificat si pontajul si... surpriza si mai mare este ca sunt trecut cu 9 zile de concediu pe luna iunie si nu cu 4 asa cum scrie pe "fluturas".
Nelamurirea mea este daca angajatorul (firma privata) poate face discriminari intre salariati in legatura cu alocarea banilor pe concediu , atata timp cat celorlalti angajati li s-au virat banii pe toate zilele de concediu si mie nu!? Si daca ipotetic vorbind angajatorul ar dori sa ma dea afara pe motiv de restructurarea postului, si ar plati banii in avans pentru toate zilele de concediu (17 zile), eu a-si fi obligat sa returnez banii pe zilele de concediu pe care practic le-am cerut in avans- (tinand cont ca anul calendaristic nu s-a incheiat, si doar acele 4 zile mi se cuveneau ca plata pentru lunile lucrate efectiv anul acesta) - sau a-si putea ramane cu banii, considerand ca este vina angajatorului pentru desfiintarea contractului de munca si nu a mea??? :idea:

DevilMean

Re: CONCEDIU DE ODIHNA PLATIT PARTIAL... !?

Post by DevilMean » 12 Jul 2010, 22:45

Vezi ca poate fi o problema si la financiar.
Hai sa nu ne pripim.

dusterXXX

Post by dusterXXX » 14 Jul 2010, 14:39

cum mai merge, Lopy? "ipotetic vorbind angajatorul ar dori sa ma dea afara pe motiv de restructurarea postului" - s-a ajuns şi la varianta asta? desigur, tot ipotetic vorbind, ...

LOPY

Post by LOPY » 14 Jul 2010, 17:58

Mda... pana acum nu m-a anuntat nimeni, dar cred ca asta se pregateste. :cafea:

dusterXXX

Post by dusterXXX » 15 Jul 2010, 06:52

beneficiile ar fi: stai cu junioara 15 luni acasă, iei de la ajofm vreo 800 lei/lună, minim 1 salariu la despărţirea de firmă, etc. nici nu e chiar aşa de rău. şi chiar şi măsura asta a disponibilizării poate fi contestată, dacă bănuieşti că n-ar avea o cauză reală şi serioasă.

LOPY

Post by LOPY » 16 Jul 2010, 08:10

1.Ce ar reprezenta suma de 800 lei avand in vedere ca somajul scade pe zi ce trece, mai au putin si baga impozit pe el :fluierat: ?
2.Toti angajatii biroului meu au fost transferati la o alta societate, eu am ramas "ultimul mohican", manager depatament... fara subalterni, angajat fara sarcini. Apropos, de cand am revenit din concediu crestere copil, nu am primit telefonul de servici , pe care il predasem unui alt angajat, nu am mai primit user name - deci nu pot avea acces la computerele societatii, si nu in ultimul rand NU MI S-A DAT NIMIC DE FACUT!!! Nici o adresa sau alt document nu-mi sunt trimise pentru a fi rezolvate de mine si unele din sarcinile avute de mine au fost preluate de un alt angajat. Ce pot face in aceasta situatie??? Programul meu de munca consta in faptul ca-mi petrec cele 8 ore intr-un birou, fara a vea insa acces la computer, cu toate ca am solicitat it-istului un user name. Ce ma sfatuiti sa fac? Sincer nici nu asi dori sa "tulbur somnul monstrului" si sa grabesc astfel comunicarea deciziei de restructurare a postului...; bine , normal ar fi sa nu-mi restructureze postul ci sa ma transfere si pe mine la cealalta societate unde , de fapt sunt toti ceilalti angajati ai biroului. Ma gandeam sa fac o adresa scrisa directorului , prin care sa solicit sa mi se comunice atributiile de servici ce-mi revin avand in vedere modificarile suferite in activitatea biroului in perioada in care am fost in concediu crestere copil? Sau o noua fisa a postului avand in vedere cele mentionate mai sus, dar si faptul ca in instanta s-a demonstrat ca eu nu am semnat nici o fisa a postului ... deci nu am asa ceva .

Post Reply