Actiune civila nesolutionata - TIMBRAJ

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Gabriel2711

Actiune civila nesolutionata - TIMBRAJ

Post by Gabriel2711 » 08 Jul 2010, 17:32

Buna ziua,

Speta mea este urmatoarea: Am formulat o plangere penala impotriva unui functionar (primar) pentru insulta. In prima faza s-a declansat urmarirea penala pentru aceasta infractiune si pentru purtare abuziva. M-am constituit parte civila, dar ulterior primarul aprimit NUP pe motiv ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni aplicand amenda administrativa in cuantul de 1000 lei functionarului. Totodata procurorul a lasat nesolutionata latura civila.
INTREBARE: Deoarece doresc sa formulez actiune civila pentru repararea prejudiciilor morale vreau sa stiu daca va trebui sa timbrez la valoare sau actiunea mea este scutita de taxa de timbru?
Va multumesc pentru ajutor.
Gabriel

darkblack

Re: Actiune civila nesolutionata - TIMBRAJ

Post by darkblack » 09 Jul 2010, 11:14

Intreaba la civilisti :D
Din cate stiam eu, parca pt daune morale nu mai era necesara taxa de timbru

angel

Post by angel » 09 Jul 2010, 18:37

darkblack wrote:Intreaba la civilisti :D
Din cate stiam eu, parca pt daune morale nu mai era necesara taxa de timbru
pai...aici e o treaba de penalisti,inainte de a fi civilisti.
nu se mai percep taxe pentru daune morale, doar daca sunt pe legea speciala 221/2009, altminteri se platesc...deci stiai ceva despre...

problema la acest topic se pune, daca actiunea civila mai provine sau nu din fapta penala in conditiile in care s-a dat NUP.

daca ar mai proveni din fapta penala,ca actiune civila nesolutionata,ar fi scutita de taxa de timbru...altminteri este o actiune civila pe daune morale "purtatoare" de toate taxele aferente.
@Gabriel2711:n-ati facut plangere impotriva NUP-ului?

darkblack

Post by darkblack » 09 Jul 2010, 20:20

Ar mai fi o problema: de ce s-a dat NUP? Cand fapta exista, e savarsita de faptuitor blah blah blah.... dar nu prezinta gradul pericolul social al unei infractiuni, trebuie inceputa urmarirea penala si apoi se da scoatere.
Deci ... ati facut sau nu plangere impotriva solutiei procurorului conform 278 ind.1 cu trimitere la 275-278 C.proc.pen?

Post Reply