Am cumparat un apartament cu 2 luni inainte de incheierea casatoriei, acum 5 ani..
in acte sunt singurul proprietar..mentionez ca la acest apartament inca se platesc rate si ca exista o ipoteca in favoarea banci. Acum am introdus actiunea de divort
Ce drepturi are sotia asupra acestui apretament?
Pot inchiria acest aprtament fara acordul sotiei
Sunt obliagat sa accept ca sotia sa locuiasca in continuare in acest apartament..pana la definitivarea divortului?
Pierd din drepturile asupra apartamentului.daca pana la pronuntarea divortului eu voi locui in alta parte si sotia in acest apartament?
partaj imobil
Re: partaj imobil
Nefiind achizitionat in timpul casatoriei este bun personal al dvs., dar, sotia poate invoca drepturi asupra contributiei pe care a avut-o la plata ratelor.
Dreptul de proprietate nu-l pierdeti, si la fel, nici nu sunteti obligat sa o lasati pe sotie sa locuiasca in apartament dar, daca nu vrea sa plece de buna voie, nu puteti sa o obligati, decat printr-o hotarare judecatoreasca, asa ca asteptati sa se incheie divortul si partajul.

Dreptul de proprietate nu-l pierdeti, si la fel, nici nu sunteti obligat sa o lasati pe sotie sa locuiasca in apartament dar, daca nu vrea sa plece de buna voie, nu puteti sa o obligati, decat printr-o hotarare judecatoreasca, asa ca asteptati sa se incheie divortul si partajul.

Ea are domiciliu pe apartament..exist o modalitate totusi de a putea da spre inchiriere acest apartament?..sau o modalitate..de a face ca ea sa nu mai locuiasca acolo?//a schimba broasca la usa..nu cred ca e o solutie:)..faptul ca parasesc eu apartamentul si ea ramane 3 luni acolo..nu ma afecteza la divort?
repet eu am intodus actele...pt acest divort
repet eu am intodus actele...pt acest divort
Are domiciliul acolo, cum singur spuneti, si nu puteti sa o evacuati decat in temeiul unei hotarari judecatoresti.
Dreptul dvs. de proprietate asupra apartamentului nu vi-l pierdeti prin faptul ca sta in apartament pana la finalizarea divortului.
Nici parasirea domiciliului de catre dvs. nu va afecteaza dreptul de proprietate asupra imobilului, demonstrand doar faptul ca nu mai puteti locui in acelasi apartament cu sotia, pe care ati lasat-o sa stea acolo pana isi va gasi o locuinta unde sa se mute, dupa pronuntarea divortului.
Aveti rabdare cu inchiriatul pana la pronuntarea hotararii, ca oricum se termina, si dvs. ramaneti cu apartamentul, pentru ca este al dvs..

Dreptul dvs. de proprietate asupra apartamentului nu vi-l pierdeti prin faptul ca sta in apartament pana la finalizarea divortului.
Nici parasirea domiciliului de catre dvs. nu va afecteaza dreptul de proprietate asupra imobilului, demonstrand doar faptul ca nu mai puteti locui in acelasi apartament cu sotia, pe care ati lasat-o sa stea acolo pana isi va gasi o locuinta unde sa se mute, dupa pronuntarea divortului.
Aveti rabdare cu inchiriatul pana la pronuntarea hotararii, ca oricum se termina, si dvs. ramaneti cu apartamentul, pentru ca este al dvs..

colegul meu, a dorit sa va explice faptul ca sotia poate invoca un drept de creanta asupra contributiei ratelor in intervalul celor 5 ani,si pana la desfacerea casatoriei...ratele fiiind considerate aport comun al sotilor.vulpacris wrote:Nefiind achizitionat in timpul casatoriei este bun personal al dvs., dar, sotia poate invoca drepturi asupra contributiei pe care a avut-o la plata ratelor.
in rest, aparatamentul asa cum v-a zis si vulpacris,este in proprietatea dvs...