OUG 119 si cerere in anulare

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
sabinchen

OUG 119 si cerere in anulare

Post by sabinchen » 03 Jul 2010, 09:09

Buna ziua,

sunt debitor intr un dosar pe baza OUG 119.
creditorul, solicita instantei preschimbarea termenului.
cu o zi inainte de termenul la care se judeca cererea de preschimbare, depun instantei o nota prin care arat ca nu ma opun cererii cu conditia sa acorde un termen nou dupa vacanta judecatoreasca.
la data judecarii cererii de preschimbare, nu ma prezint (nu pot).
verific portalul si!!! se admite cererea de preschimbare termen, chiar pentru aceeasi zi! se admite cererea creditoarei si sunt obligat la plata sumei.
initial, creditorul a adresat cererea judecatoriei si prin intampinare am invocat exceptia necompetentei teritoriale (suma peste 100.000 ron)
ultima instanta a procedat corect? adica nu a acordat nici un termen prin preschimbare ci a schimbat termenul de preschimbare in termen de judecata. e normal?
cererea in anulare o timbrez am inteles. si termenul de depunere e de maxim 10 zile de la comunicare.
parerea mea e ca judecata nu a fost dreapta, s-a judecat in lipsa mea si la acel termen trebuia sa se judece cererea de preschimbare termen nu fondul.

ce spuneti? pot ataca cumva hotararea ca procedura a instantei?

Multumesc, Gabriel

vulpacris

Re: OUG 119 si cerere in anulare

Post by vulpacris » 03 Jul 2010, 11:30

Pentru termenul de judecata al cererii de preschimbare partile sunt citate.

Astfel, daca se constata faptul ca procedura de citare a partilor a fost legal indeplinita pentru acel termen, nimic nu-l impiedica pe judecator sa preschimbe termenul chiar pentru acea data, procedura fiind perfect legala, prezumandu-se ca partile legal citate sunt de fata, si pot dezbate cauza, si chiar pot pune concluzii pe fond, prezenta la termen nefiind obligatorie si, exercitarea dreptului la aparare de catre partea legal citata, fiind un drept, nu o obligatie, partea poate alege daca si-l exercita, sau nu.

:cafea:

sabinchen

Re: OUG 119 si cerere in anulare

Post by sabinchen » 06 Jul 2010, 18:41

Multumesc.

In cazul acesta, ramane calea de atac cerere in anulare. In aceasta cerere prezint motivele pentru care solicit anularea dar pot sa ma refer si la faptul ca dreptul la aparare nu mi l-am putut indeplini? am fost citat cu mentiunea ca la termen se discuta cererea de preschimbare, iar nu fondul cauzei. Poiate ca nu inteleg eu prea bine, sunt doar anul II la drept..

Post Reply