Buna ziua.
Avem un credit ipotecar pe firma cu BRD.Pe parcursul contractului sa marit dobanda pana la 28% . Nu am fost anuntati de marirea dobanzii.
In contract este stipulat -->
"Noul procent de dobanda se va aplica la soldul creditului existent la data aprobarii modifcarii nivelului dobanzilor,fara ca banca sa aiba obligatia de a comunica clientului noul nivel al dobanzilor."
Contractul a fost semnat in Iunie 2007. Este aceasta clauza abuziva sau nu ?
Ulterior directoarea de la sucursala respectiva a convocat criza financiara pentru comisionul marit.
Multumesc.
BRD - Marire abuziva a dobanzii?
Re: BRD - Marire abuziva a dobanzii?
Sa spunem ca da, dar gandeste-te totusi in opinia bancii, ii costa plicurile de anuntare, plus de asta nu prea ii intereseaza.
Dar din moment ce ai semnat, ai si acceptat.
Dar din moment ce ai semnat, ai si acceptat.
Re: BRD - Marire abuziva a dobanzii?
au dreptul sa-si modifice dobanzile,insa sa-si anunte clientul de ele...dar din moment ce ati semnat acel contract cu clauza respectiva inserata...ati acceptat-o..stiu,ca nu prea ai de ales cand mergi sa iei un credit d ela banca si ca nu tu solicitantul esti cel care stipulezi clauzele,dar asta-i viata...esti la cheremul lor...altminteri, iti zic f clar, sa le achiti creditul si gata, daca nu-ti convin clauzele contractuale.
dar, din cate cunosc eu,s-au micosrat dobanzile la banci in ultima perioada..cel putin asta a fost politica BNR...declarata, faptic, nu stiu.

dar, din cate cunosc eu,s-au micosrat dobanzile la banci in ultima perioada..cel putin asta a fost politica BNR...declarata, faptic, nu stiu.