Oltenisme

Discutii privind procedura penala
Post Reply
alextz

Oltenisme

Post by alextz » 29 Jun 2010, 14:08

Buna ziua,

Nu stiu daca am ales bine sectiunea unde am postat dar am si eu nevoie de un sfat.
Am o problemuta care aparent este minora dar care pana in momentul de fata m-a costat deja 200RON +.

M-am mutat intr-un cartier nou, unde se pare ca oamenii au "mostenit" locuri de parcare de cand i-a facut mamitica lor. Desi toti platim locuri de parcare pe domeniul public (nu exista in Craiova notiunea de loc inchiriat, cum e prin alte orase), el considera ca ala e locul lui, ptr ca acolo a parcat el inca de pe vremea lu' raposatu'. Este genul acela de oameni care vin si iti ridica stergatoarele de parbriz sau te blochiaza sau striga dupa tine pe geam.
Pana acum o chestie minora, dar la masinuta mea, ptr care muncesc sa platesc leasing, stergatorul din spate nu se poate ridica. Supus fortei de tragere aplicata de un anume cercopitec din specia descrisa mai sus a cedat si trebuie inlocuit integral(200Ron + manopera.)

Nu l-am schimbat inca pentru ca am banuit ca povestea se va repeta si banuielile mi s-au adeverit. Am fost amenintat verbal la propriu ca o sa patesc ceva rau daca mai parchez acolo dar in naivitatea mea i-am explicat femeii ca am tot dreptul legal sa parchez acolo si am sperat ca a inteles.

Ce pot face in acest caz? Am auzit "povesti" ca se face dosar penal pentru distrugere de bunuri. Ca trebuie sa depun plangere la politie. Eu nu am insa nicio dovada concreta asupra faptusului, dar e clar cine este.
Cum pot proceda legal pentru a aplana asemenea conflicte?
Solutii de genul : nu mai parca acolo sunt defapt o amanare sau o ocolire a problemei nici decum o rezolvare - ptr ca evident parchez in alta parte se ridica altul cu pretentii.
Desi este irelavant dpv legal mentionez ca nu caut motiv de cearta, nu ma duc sa parchez in mod intentionat acolo. Daca nu gasesc liber in dreptul geamului meu parchez unde gasesc intr-o raza de 10m2.

Multumesc anticipat!

O zi mai buna,
Alex. Tircovnicu

angel

Re: Oltenisme

Post by angel » 05 Jul 2010, 23:49

fie ai faceti plangere si descrieti toate faptele acolo, fie va cautati un loc de parcare unde sa nu fie "proprietatea" nimanui.
sincer, in locul Dvs.,mi-as cauta un loc care sa comporte mai putine probleme,caci cu redusii nu trebuie sa-ti pui mintea,ca ei o au odihnita...iar ca s ale dati dvs acum lectii de drept in ceea ce priveste proprietatea, uzufructul asupra unui loc de parcare...n-aveti cu cine va intelege...si va veti trezi cu masina tot asa...ca au un spirit al proprietatii f bine dezvoltat :mrgreen: ...unii sunt oameni si inteleg ,altii insa, nu.iar specii de acest gen exista peste tot si nu doar in Oltenia.

locuind in acel imobil aveit si dvs dr. la parcare ca toata lumea de acolo...poate incercati totuis sa va luati un loc oficial d ela priamri,a intrucat ma gandesc ca acele locuri, sunt in proprietatea primariei si ele chair daca nu sunt marcate si numerotate ca atare, tot exista in planul lor de urbanism...faceti cerere si gata...aveti locul dvs...asa vad eu o rezolvare a situatie si pentru viitor.

darkblack

Post by darkblack » 09 Jul 2010, 12:30

Cu plangerea penala exista riscul sa-i 'intaratati' mai rau si sa va treziti cu pagube mult mai mari. Plus ca nu prea aveti cum sa demonstrati cine v-a produs dauna. Doar daca il filmati, cred.
Eu as ridica problema intr-o sedinta a asociatiei de proprietari si vedeti ce se va decide la momentul respectiv. Normal ca este absurda logica "parchez pe locul asta de 10 ani, altcineva nu are voie". Din moment ce locuiti in blocul respectiv, aveti aceleasi drepturi ca orice alt vecin. Plus ca nu aveati cum sa parcati in locul acela mai inainte de a va muta efectiv in locuinta noua :-)

Si cum spunea si Angel, incercati totusi la primarie cu o cerere si insistati acolo. Poate in Craiova aveti dreptul chiar la un garaj construit.

angel

Post by angel » 09 Jul 2010, 18:32

darkblack wrote:Cu plangerea penala exista riscul sa-i 'intaratati' mai rau si sa va treziti cu pagube mult mai mari. Plus ca nu prea aveti cum sa demonstrati cine v-a produs dauna. Doar daca il filmati, cred.
.

...sau nu...poate avea si efectul invers, in sensul ca se vor speria si vor sta potoliti.de regula,astfel de persoane, n-au antecedente penale, si se tem de mor de politie, ca au ramas cu mentalitatea si frica de militie :grin:

alextz

Post by alextz » 12 Aug 2010, 08:30

Multumesc pentru raspunsurile oferite.

Este o idee excelenta (recunosc nu m-am gandit) aceea cu ridicatul problemelor in cadrul asociatiei de locatari.Din nefericire nu se poate aplica:
Blocul in care m-am mutat este construit de curand de o firma cu "influenta" si NU apartinem de nicio asociatie de locatari (Chiar si apa si gazele sunt pe contracte individuale).
Mai mult de atat cercopitecii cu care am discutii nu sunt vecinii mei de bloc. Ei isi au locul de bastina in blocul din fata, care este imprejmuit de catre un alt tip de specimen de oameni cu tot felul de tarcuri si magazii improvizate.Acum evident ca ei nu pot/vor sa isi distruga investitia si parchiaza atunci pe langa blocul nostru.

Ceea ce nu imi este acum clar e urmatorul lucru. Conform actului de proprietate eu detin 17m2 in conta indiviza. Ce reprezinta acest spatiu?
Teoretic as putea sa ma afisez cu el in fata bovinei sa ii explic ca am "loc de parcare cumparat" -fata de el care nu are nimic la mana?

Ma tem doar de raspunsul ca spatiul acela este in jurul blocului - mentionez ca in spatele blocului spatiul este impracticabil fiind o constructie daramata din care a ramas doar fundatia si tot felul de fiare.

Numai bine,
Alex

razvan_c

Post by razvan_c » 21 Oct 2010, 15:30

Fiind vorba de un bloc, cred ca acea cota indiviza se refera doar la spatiile comune din el: casa scarii, uscatorie, boxa, pod etc. si nu la terenul de langa el. Daca era vorba de loc de parcare ar fi trebuit sa fie specificat in mod expres.

angel

Post by angel » 21 Oct 2010, 21:18

evident ca-i domeniul public...deci primaria este proprietar...
probabil ideea cu discutia deschisa in cadrul sedintei asociatiei de proprietari era asa de...intelegere ca intre colocatari.

Post Reply