respectare contract vanzator

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
crybabyro

respectare contract vanzator

Post by crybabyro » 28 Jun 2010, 17:43

Buna ziua.
Am un contract de vanzare cumparare autoturism semnat in 14 06 2010.
In el se prevede dotarile masinii si:
- pretul cip
- pretul ddp
- reducerile facute(promotii+3 rable)
- pretul final
Niciunde nu se specifica cota TVA, ea se deduce din pret cip si pret ddp.
Odata cu magnifica modificare a codului fiscal(in speta marirea tva de la 19 la 24 %) pretul pe care cel care livreaza masina va fi cu aproximativ 800 euro mai mare.
Vanzatorul nu are cum sa livreze masina mai degraba de luna septembrie actual, asa ca, factura finala va contine tva 24 %. Nu exista nici posibilitatea ca vanzatorul sa gaseasca o configuratie apropiata care sa fie livrata pana la 1 iulie.

Am mers sa vorbim cu vanzatorul si sa vedem care e solutia care pe mine, ca si cumparator ma avantajeaza mai mul; sinver din punctul meu de vedere, cel mai simplu ar fi fost ca vanzatorul sa anuleze comanda, si sa returneze avansul(cam 3000 euru din 19000 pretul final). Asta si datorita faptului ca, chiar daca independent de el nu isi mai poate respecta contractul. Vanzatorul sustine ca sa asteptam publicarea in Monitorul Oficial al Ordonantei pentru a vedea care sunt specificatiile ei; pe mine insa nu ma incalzeste cu nimic pentru ca eu din start voi plati dupa 1 iulie 2010 cu 5% mai mult orice masina as cumpara.

Intrebarea este : daca pretul final nu este cel specificat in contract, vanzatorul isi incalca sau nu partea lui de contract?

Va multumesc

DevilMean

Re: respectare contract vanzator

Post by DevilMean » 29 Jun 2010, 15:02

Absolut, dar nu este din vina lui, sa spunem ca respectivul contract se desface, caci nu e vina vanzatorului ca s-a modifica codul fiscal.

crybabyro

Post by crybabyro » 30 Jun 2010, 12:05

Salut.
Clar nu este vina nimanui, dar schimbadu-se datele problemei, el poate fi mai flexibil si sa zica : hai sa facem juma-juma "paguba".
Acum ca am aruncat o geana pe ordonanta de urgenta, e clar ca tot ce se factureaza dupa 1 iulie 2010 va fi cu tva 24% si in cazul meu, ar trebui sa platesc 1000 euro in plus.

vulpacris

Post by vulpacris » 30 Jun 2010, 23:12

Tardiv, dar trebuia sa-i cereti sa va emita factura maxim pe 30 iunie, si atunci plateati doar 19%.

Acum ramane doar sa sperati ca exceptia de neconstitutionalitate a OUG-ului sa fie admisa, ceea ce ma indoiesc, avand in vedere deciziile date de CC in ultima vreme, si care nu au nimic de a face nici cu tratatele internationale, nici cu Constitutia Romaniei, si nici macar cu un elementar bun simt.

:cafea:

Post Reply