Buna ziua. Cautand niste raspunsuri in domeniul juridic,in speta informatii privind retrocedarea unor terenuri expropriate inainte de '89,am dat de acest forum,unde sper sa gasesc cateva informatii calificate.Este vorba de orasul Targu Neamt unde locuiesc cu familia:sotia,fiica si mama mea.In '88 am fost expropriati de teren, demolati, in urma unor proiecte de urbanism,pe locul cu pricina trebuind sa fie construita o sosea care sa faca legatura cu noua gara a orasului.Lucru care nu s-a mai intamplat niciodata.Odata cu aparitia legii fondului funciar,am depus si noi (mama,care era fosta proprietara) cerere de punere in posesie a terenului expropriat,in suprafata de 2400mp,care intre timp ajunsese teren de depunere a gunoaielor ,de la blocurile construite intre timp in zona.
In sfarsit,cred ca prin '98-'99 am primit cu titlu de proprietate 2000mp din cei 2400,restul de vreo 400mp fiind ocupati de un drum initial neamenajat care face o scurtatura la blocurile construite,ele avand acces la un drum putin ocolit.
Intrebarea mea este daca as avea castig de cauza in sensul unei despagubiri din partea primariei orasului sau a cetatenilor care au acces pe acea suprafata,in cazul unei actiuni judecatoresti.Sau sa-i pun cruce terenului pentru care nu am primit nici o despagubire!
Sper sa primesc un raspuns cat de scurt...Multumesc,cu stima Cristian I.
LEGEA nr.18 /1991 - retrocedare teren utilitate publica
Re: LEGEA nr.18 /1991 - retrocedare teren utilitate publica
Daca in " '98-'99 " (eu zic '98 cererea si '99 titlul, sigur) nu v-a interesat, si nu ati formulat contestatie la hotararea de reconstituire a dreptului de proprietate, in termenul legal de 30 de zile, cum se prevedea in art. 53 alin.(2) din Legea nr. 18/1991, republicata, si inainte de emiterea titlului, acum puteti sa-i puneti cruce.
Suficient de scurt raspunsul.

Suficient de scurt raspunsul.

Re: LEGEA nr.18 /1991 - retrocedare teren utilitate publica
Multumesc de promptitudine...O sa incerc sa ma resemnez..Daca nu mai este nici o speranta...