Inteleg foarte bine disperarea ta, de aceea si intervin ca-s patita, fara intentia de a te necajesc mai tare ori sa iti distrug orice speranta. Insa trebuie spus ca instanta a cam avut dreptate in cazul tau si iti spun si de ce.
Avand in vedere ca taxele de timbru se platesc anticipat, intr-o interpretare stricta si rigida, cererea de amanare nu putea fi solutionata fara ca instanta sa fie legal investita cu cererea de recurs. Altfel spus, intai platesti taxa, apoi vorbim vorbe in contradictoriu.
In ceea ce priveste compatibilitatea obligarii partilor dintr-un proces la plata taxei judiciare de timbru cu dispozitiile art.6 din Conventie, sa ai in vedere, Curtea nu a negat niciodata ca interesul unei bune administrari a justitiei poate justifica impunerea unei restrictionari financiare a accesului unei persoane la un tribunal. Condamnarile date in materie privesc in principal cuantumul excesiv al taxei, nu alte chestiuni.
Cu atat mai mult in speta data, recurentul fiind citat cu mentiunea de a achita taxa de timbru, avand avocat ales in cauza, nu vad nicio incalcare a dreptului la aprare sau accesului la justitie.
Pe de alta parte, atentie si la motivele contestatiei in anulare, fiindca in lumina art. 318, prin greseala materiala se intelege orice eroare privind numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si alte erori materiale care nu pot fi apreciate ca fiind greseli de judecata.
De aceea zic,situatia e naspa, insa sigur, nu o poti lasa asa.
In opinia mea, daca niciuna dintre parti nu s-a prezentat, solutia corecta ar fi fost suspendarea judecatii, nicidecum anularea ca insuficient timbrata. Dar este tot o eroare de judecata, nu cred ca merge pe contestatie.
De asemenea, cred ca mai exista o sansa de castig, in cazul in care in cuprinsul citatiei instanta nu a aratat si sanctiunea aferenta neachitarii taxei de timbru.
Si atunci, personal nu m-as risca cu o cerere in anulare vioelnta intemeiata exclusiv pe vina instantei, as adopta o pozitie mai putin ofensiva, usor umila as cam cersi bunavointa …sigur, tu stii cel mai bine ce este de facut, am vrut sa iti atrag doar atentia ca lucrurile nu stau chiar asa cum le vezi tu.
PS
Nu te bucura prea tare pentru cresterea negativa a salariilor pe motiv de sinistru

, ca incepand de saptamana viitoare reincep greva, pardon, protestul. Cel putin CA Oradea, nu stiu restul.