divortul de comun acord, fara copii sau bunuri dobandite

Familiei
Post Reply
simonadras

divortul de comun acord, fara copii sau bunuri dobandite

Post by simonadras » 31 Jan 2005, 12:41

Buna ziua!

Daca in urma cu sapte ani alergam indragostiti prin parcuri tinandu-ne de mana, acum totul s-a transformat intr-o "neintelegere de neinteles". Solutia se pare ca este despartirea. Dar cum procedura de divort pentru noi pare foarte complicata, incercam sa cerem ajutorul celor ce ne pot impartasii din experienta lor juridica. De aceea, va rugam frumos, sa ne aduceti putina lumina in intunericul in care am intrat.

Concret, ne-am casatorit in urma cu sapte ani, nu avem copii, si nu avem bunuri materiale sau depozite bancare de impartit. Nu avem nici macar banii necesari pentru a consulta un avocat. Am locuit cu chirie in diverse locuri, fara a avea niciodata ceva al nostru. Mentionam ca suntem amanadoi total de acord cu divortul. Acestea fiind datele problemei, intrebarile noastre sunt :

(1) Ce acte ne trebuie pentru inaintarea procesului de divort? Cat dureaza divortul, si daca la depunerea actelor este obligatoriu sa fim prezenti amandoi?

(2) Avem nevoie de o asa numita -- TRANZACTIE -- sau de PARTAJ, avand in vedere ca nu avem nimic material de impartit. Trebuie sa mergem la notar sa facem un soi de declaratie ca nu avem nimic in afara obiectelor de vestimentatie personala?

De asemenea, am aprecia orice sfat aveti pentru noi in aceasta situatie.

Cu multumiri, Simona si Dragos

Email: simonadras@yahoo.ca

dinubocos

Post by dinubocos » 31 Jan 2005, 19:48

Faceti o cerere de divort pe care o semnati amandoi si prin care aratati ca nu aveti copii si ca sunteti de acord cu divortul.

olia26

Post by olia26 » 01 Feb 2005, 19:54

Nu va trebuie decat certificatul de casatorie original si taxa de timbru .La depunerea actelor poate sa mearga numai unul dintre voi,iar la prima infatisare,daca va mentineti parerea sunteti divortati.

Post Reply