Salutare!
O mare problema s-a abatut indirect peste mine.
Si anume, mamei mele i se cere semnarea actului de demisie fara un motiv temeinc pentru aceasta.
Angajatorul (SC SWAT FORCE SRL), o firma de paza ce-si are unul din obiective in cadrul hypermarket-ului REAL Galati(singurul obiectiv din oras si judet), o santajeaza pe mama mea sa-si dea demisia caci in caz contrar v-a fi detasta catre un alt obiectiv, evident din alt judet(cat mai indepartat ameninta angajatorul).
Articolul 45 spune:
2. Comunicarea dispoziţiei de detaşare
Angajatorul va comunica salariatului dispoziţia de detaşare.
În cazul în care, prin detaşare, se modifică şi felul muncii salariatului, este necesar şi consimţământul scris al acestuia.
Salariatul poate refuza detaşarea dispusă de angajatorul său numai în mod excepţional şi pentru motive personale temeinice.
In care textul subliniat prevde ca mama mea ar putea invoca motive personale temeinice.
Ce inseamna temeinic in viziunea legii?
1. Ar putea contesta, ca schimband locatia, regimul sau alimentar ar avea de suferit. (aici ma tem ca se impune certificare medicala).
2. refuz pe motiv ca este tutorele mamei sale(bunicii mele) care se afla intr-o stare precara de sanatate.
motivele ar putea curge insa dilema mea este...pot fi acestea "motive temeinice" fara a intra sub alte incidente?
Astept un sfat, o parere...cu multe multumiri anticipate.
Demisie fara constintamantul angajatului
Re: Demisie fara constintamantul angajatului
adu situaţia (din 25 mai) la zi, şi încerc eu un răspuns.