Abuz avocat fata de client.

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
oblivion

Abuz avocat fata de client.

Post by oblivion » 21 May 2010, 12:44

Problema consta in felul urmator : Un avocat a profitat de lipsa de informare si varsta inaintata a unei persoane care imi este foarte a apropiata si a stabilit un comision de 20% intr-un dosar civil cu daune. Nu stiu ce acte au semnat impreuna. Din cunostintele mele comisionul este pe undeva pe la 10% si poate scade in functie de suma(va rog sa ma corectati daca gresesc). Imi puteti spune ce pot face in aceasta privinta?Se mai pot indrepta lucrurile in aceasta situatie? Va multumesc

angel

Re: Abuz avocat fata de client.

Post by angel » 22 May 2010, 01:08

comisionul =onorariul de succes,se stabileste de catre avocat impreuna cu clientul...este o intelegere a partilor.cu siguranta ca s-a semnat si un contract in acest sens.
nu exista un barem...10 sau 5 %...poate fi si 50%daca aceasta este conventia...
daca persoana in cauza,n-a semnat nici un contract...singurul ajutor pe care i-l puteti da,este sa-l informati,ca n-are obligatia de a-i plati acest onorariu de succes avocatului respectiv.Daca persoana in cauza,n-avea discernamant la semnarea contractului,atunci avem o nulitate.
Insa,nu este abuz!

oblivion

Post by oblivion » 22 May 2010, 10:52

El a semnat niste harti dar nu a primit niciun exemplar din acele foi. Poate fi nul acel contract daca el nu a primit un exemplar?Exista posibilitatea de a rezilia contractul?

DevilMean

Post by DevilMean » 22 May 2010, 12:31

Nu poate fi nul daca nu a primit un exemplar.
Este asigurarea avocatului ca, clientul trebuie sa se revanseze fata de el atunci cand castiga procesul.
De ce sa va zgarciti la comisionul avocatului?
Daca ii cereti sa ia 10%, mai mult ca sigur va pierde procesul, caci banii ii va lua din partea cealalata.
Deci, daca sunteti zgarcit, o sa aveti de suferit.

angel

Post by angel » 22 May 2010, 15:23

oblivion wrote:El a semnat niste harti dar nu a primit niciun exemplar din acele foi. Poate fi nul acel contract daca el nu a primit un exemplar?Exista posibilitatea de a rezilia contractul?
nu poate fi nul, daca n-a primit un exemplar, acel exemplar, al clientului, sigur a fost rupt de la cotor(poate fi si la instanta la care se judeca ,la dosarul cauzei ,depus contractul).
contractul poate fi reziliat doar cu acordul partilor, dar ma indoiesc ca avocatul o va face ,fara a-si fi primit onorariu pentru munca depusa.Altminteri,contractul se executa pentru neplata onorariului la scadenta.
Daca tocmai v-ati gandit cum s-ai dati teapa,avocatului ales,dupa ce v-ati vazut cu problema rezolvata, v-ati ales total neinspirata persoana cu care s-o faceti...greu sa poti tepui un avocat...

oblivion

Post by oblivion » 22 May 2010, 16:37

Nu vreau sa il tepuiesc. Vreau doar sa stiu daca mai am vreo sansa sa repar aceasta greseala facuta de aceasta persoana apropiata a mea pentru ca si eu sunt stakeholder in acest dosar cu recuperare de creante si cand stiu ca majoritatea avocatilor iti iau un comision intre 5-8 % , tie sa ti se ia 20. Nu eu sunt cel care tepuieste aici.

DevilMean

Post by DevilMean » 22 May 2010, 17:33

De aia comisioanele sunt stabilite in procente.
Tu nu esti in instanta, tu nu stii coduri , nu stii cum sa vorbesti.
In opinia ta, ai un avocat cu 5 8% la recuperari creante, dar daca faci un calcul cu cate procese ai pe rol, castiga destul de bine, probabil.
Avocatul apropiatului tau a avut doar unul, iar daca partile au voit sa fie 20%, de ce vii tu ca terta persoana sa schimbi procentul?
"Imi pare cam mult" zici tu, dar nu stii ce infrunta un avocat care isi da interesul pentru client intr-o sala de judecata contra judelui sau contra procurorului de caz.
Nu stii cate ore pe zi doarme ca sa ai tu grija sa castigi procesul.
Tu stai acasa bine mersi , ca ai un fraier care lucreaza pe bani putini.

angel

Post by angel » 22 May 2010, 23:19

DevilMean wrote:De aia comisioanele sunt stabilite in procente.
In opinia ta, ai un avocat cu 5 8% la recuperari creante, dar daca faci un calcul cu cate procese ai pe rol, castiga destul de bine, probabil.
Avocatul apropiatului tau a avut doar unul, iar daca partile au voit sa fie 20%, de ce vii tu ca terta persoana sa schimbi procentul?
"Imi pare cam mult" zici tu, dar nu stii ce infrunta un avocat care isi da interesul pentru client intr-o sala de judecata contra judelui sau contra procurorului de caz.
:fluierat: :fluierat:
Devil,oricat as fi eu in razboi cu tine,tot ma simt nevoita sa-ti ofer o :cafea:
PS. a nu se intelege ca am facut vreun pact ...ca nu-i asa :grin:

johei

Post by johei » 25 May 2010, 13:42

angel wrote:
:fluierat: :fluierat:
Devil,oricat as fi eu in razboi cu tine,tot ma simt nevoita sa-ti ofer o :cafea:
PS. a nu se intelege ca am facut vreun pact ...ca nu-i asa :grin:
Hm... eu tocmai voiam sa constat existenta pactului...
Deci nu-i nici un pact? :sad:

PS aici poate fi un abuz, poate sa nu fie nici unul...
Depinde de punctul de vedere si de faptul ca partii i s-a explicat sau nu in ce consta onorariul...
Probabil ca avocatul are o alta versiune! :grin:

angel

Post by angel » 25 May 2010, 22:55

johei wrote: Hm... eu tocmai voiam sa constat existenta pactului...
Deci nu-i nici un pact? :sad:

PS aici poate fi un abuz, poate sa nu fie nici unul...
Depinde de punctul de vedere si de faptul ca partii i s-a explicat sau nu in ce consta onorariul...
Probabil ca avocatul are o alta versiune! :grin:
@johei :cafea: hai nu fi trist ca n-ai ce constata...de fapt, ai. inexistenta pactului :grin:
cu toate acestea, cand dracusorul rosu, zice ceva bine,trebuie sa-i recunosc meritele(face parte din atributiile mele) :cafea:
cu siguranta ca avocatul are o alta versiune :-D

patita

Post by patita » 04 Apr 2012, 19:16

Doamne fereste.Eu cred ca dumneavoastra ori vorbiti despre cazuri ideale ori sunteti avocat si ,normal ca tineti cu breasla dumneavoastra.
Daca sunteti atat de sigur de ce vorbiti va rog sa-mi dati un exemplu de avocat care se speteste cu munca si nu doarme de grija clientului sau.
Daca este un onorariu de succes pentru avocati, atunci propun onorarii de succes in toate domeniile.Cu alte cuvinte ne facem datoria partial si daca avem castig sau rezultate avem un procent din acel castig.
Si profesorii pot avea succes sau chiar medicii.Daca ii traieste bolnavul este un succes si deci merita un onorariu pentru acest lucru .Daca ii moare...asta e .Ghinion Dumnezeu este vinovat cum in cazul avocatului ,judecatorul este vinovat .

Post Reply