reducere pedeapsa permis suspendat

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
carst

reducere pedeapsa permis suspendat

Post by carst » 16 May 2010, 18:42

buna ziua,
la inceputul luni mai am ramas fara permis de conducere dupa ce am fost oprit si testat cu alcooltestu, avand o alcoolemie de 0.23. permisul mi-a fost suspendat pe o durata de 90 de zile ...m-am prezentat la examenul pt reducerea pedepsei, l-am promovat si dupa am vazut ca il art.221 e stipulata o clauza pe care nu o indeplinesc...cea in care se stipuleaza sa nu fii avut suspendat permisul in ultimii 2 ani de la savarsirea infractiunii. mie mi-a fost suspendat anul trecut in iulie permisul pt o perioada de 30 de zile pt depasire pe linie continua. acuma intrebarea mea este: daca o sa imi refuze cererea de reducere a pedepsei, s-ar putea sa ma prezint in audienta la seful politiei rutiere pt o eventuala clementa? munca mea, cea noua:) depinde de permisul de conducere. sunt constient de greseala enorma facuta dar totusi mi-ar putea acorda o sansa. daca stiti ceva ...mi-ar fii de folos niste informatii...
va multumesc anticipat!

cyclop

Re: reducere pedeapsa permis suspendat

Post by cyclop » 16 May 2010, 18:55

Păi reducerea în sine a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce e un act de clemenţă. Atâta vreme cât nu îndeplineşti condiţiile de la art. 221 din Regulament nu poţi beneficia de reducere.

carst

Post by carst » 16 May 2010, 21:57

deci cam asta ar fi tot? seful politiei rutiere nu ar putea ca dupa o eventuala audiere sa-mi acorde totusi reducerea? :sad:

cyclop

Post by cyclop » 16 May 2010, 21:59

Io zic că nu.

carst

Post by carst » 16 May 2010, 22:03

ART.221. Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt indeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a.a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b.a obtinut permis de conducere cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
c.in ultimii 3 ani de la data savarsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d.in ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.

oare se refera la orice fel de abatere sa nu imi fi fost suspendat sau numai la una similara?( caut orice fel de portita)

Post Reply