Va rog sa ma ajutati - somatie de plata, titlu executoriu
Va rog sa ma ajutati - somatie de plata, titlu executoriu
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat: am o firma care se ocupa cu comertul cu amanuntul. In decursul actiivtatii noastre, nu am achizitionat marfa decat cu plata pe loc, niciodata la termen. Toate facturile noastre sunt insotite de chitantele de plata cu aceeasi data cu data emiterii facturii. Anul trcut am fost contactati de o firma de recuperari care ne-a somat sa platim o factura din anul 2008 de la o firma de distributie bauturi. Factura nu avea stampila firmei noastre, avea o semnatura indescifrabila. Noi avem de la acea firma 11 facturi, toate platite pe loc cu chitantele doveditoare si o factura cu valoare 0 de discount. Factura pe care zic ei ca nu am platit-o este in gama de numere a acelei facturi de discount, are format diferit de facturile cu valoare pe care le am primit noi de la acea firma, are formatul facturii de discount. Am contactat firma de recuperari imediat si le-am explicat situatia. Desi pareau ca au inteles, dupa un an ne-au dat in judecata, au solicitat sa se judece in lipsa. La proces nu ne-am prezentat si nici ei nu s-au prezentat. Din pacate, desi am crezut ca instanta nu va accepta acea factura, instanta a decis in favoarea lor. Pana ne-am gasit un avocat care sa ne reprezinte, termenul pentru cererea in anulare a trecut si noi nu am mai putut sa facem decat contestatie la executare si plangere penala la politie. Contestatia a fost depusa la 23 de zile de la emiterea sentintei. Credeti ca mai avem sanse sa dovedim ca acea factura este un fals sau vom fi obligati sa platim greseala noastra de a nu reactiona mai devreme, eventual sa ne fi dus la politie de cand ne-a contactat firma de recuperari? Mentionez ca cei care au emis factura nu au vrut sa se intalneasca cu noi desi noi am solicitat acest lucru. Va rog sa ma ajuati cu un sfat. Va multumesc anticipat.
Re: Va rog sa ma ajutati - somatie de plata, titlu executoriu
Nu. In cazul dvs. fiind vorba despre un titlu executoriu Hotarare Judecatoreasca nu se mai poate face contestatie la titlu, avand posibilitatea cailor de atac pentru a face acest lucru...pe care nu l-ati facut.
Singura solutie.....daca se va misca ceva pe la parchet ar fi sa va constituiti ca parte civila pt recuperarea sumei. Zic io.
Singura solutie.....daca se va misca ceva pe la parchet ar fi sa va constituiti ca parte civila pt recuperarea sumei. Zic io.
Re: Va rog sa ma ajutati - somatie de plata, titlu executoriu
Va multumesc pentru raspuns. Contestatia a fost depusa la 23 de zile de la sentinta dar judecatorul de serviciu, studiind cu avocata probele aduse, a decis sa admita contestatia (sau cel putin asa am inteles eu), ne-a dat un termen nou si un alt numar de dosar. Termenul este peste 5 luni, se judeca din nou pe fond sau o sa ridice exceptia de tardivitate a contestatiei si ne-o vor respinge?