plecare in strainatate cu copilul

Familiei
Post Reply
eni

plecare in strainatate cu copilul

Post by eni » 12 May 2010, 19:16

Buna seara,

Am si eu o intrebare>momentan suntem in divort cu sotul meu,am avut mai multe infatisari,dar nu s-a pronuntat inca divortul.Avem un baiat de 14 ani si 2 luni,copilul are buletin de identitate.Acum eu si baiatul trebuie sa plecam pentru cateva zile in Ungria,si mie frica ca tatal lui nu o sa-si dea acordul ptr.plecarea copilului.Ce pot sa fac daca nu face declaratia in fata notarului?Am auzit ca pot sa cer instantei acest lucru,fiind faptul ca noi suntem in divort?
Multumesc pentru raspuns.

DevilMean

Re: plecare in strainatate cu copilul

Post by DevilMean » 12 May 2010, 19:55

Daca copilul iti este incredintat tie, poti sa te duci unde vrei, atata timp cat esti in spatiul UE, fara incuviintarea tatalui.

eni

Post by eni » 12 May 2010, 20:34

Inca nu a fost incredintat copilul nici mie,nici tatalui.Nu s-a pronuntat inca divortul.A fost copilul audiat si a declarat ca vrea sa ramana cu mine,adica mama.
Multumesc

DevilMean

Post by DevilMean » 12 May 2010, 21:36

Din cate stiu, pana nu primiti incredintarea, nu se poate.
Daca mai asteptati poate va raspunde un coleg mai experimentat.

angel

Post by angel » 13 May 2010, 23:22

DevilMean wrote:Din cate stiu, pana nu primiti incredintarea, nu se poate.
Daca mai asteptati poate va raspunde un coleg mai experimentat.
Fara a ma considera colegul mai experimentat,pana la finalziarea divortului/ incredintarea minorului DVs, nu puteti parais tara cu minorul, nici macar in zona UE, fara acordul scris in forma autentica bineanteles,al tatalui.
Dupa ce va fi incredintat minorul DVs, puteti pleca si fara acordul tatalui, dar doar in zona UE,pentru alte zone veti avea nevoie de acordul tatalui, chiar si in aceasta situatie.

eni

Post by eni » 14 May 2010, 08:59

Multumesc pentru raspunsurile.

Post Reply