apel sau recurs?

Familiei
Post Reply
mihai popovici

apel sau recurs?

Post by mihai popovici » 12 May 2010, 18:51

Buna ziua, va rog foarte mult sa ma ajutati cu o informatie. In urma unei relatii cu o femeie cu care nu am fost casatorit a rezultat un copil pe care eu l-am recunoscut legal. In prezent eu si mama copilului traim separat, iar mama a cerut in instanta incredintarea minorului si pensie alimentara pentru acesta. De 2 zile a fost emisa hotararea judecatoreasca, pe care eu doresc sa o atac intrucat nu sunt de acord cu cuantumul pensiei alimentare, deoarece am rate mari lunare la banca si nu s-a tinut seama de acest lucru. Nu vreau sa atac partea privind incredintarea copilului, cu aceasta fiind de acord.Copilul a fost incredintat mamei.
Intrebarea mea este care ar fi caile de atac?
Se poate face apel in cazul unei hotarari judecatoresti de acest gen, avand in vedere ca priveste pensia alimentara? daca nu, recursul se face la tribunal? Si as mai avea o intrebare: recursul suspenda punerea in aplicare a hotararii judecatoresti? Pana la judecarea recursului eu voi fi nevoit sa platesc lunar suma stabilita prin hotararea judecatoreasca? Va multumesc.

angel

Re: apel sau recurs?

Post by angel » 13 May 2010, 23:29

mihai popovici wrote:Buna ziua, va rog foarte mult sa ma ajutati cu o informatie. In urma unei relatii cu o femeie cu care nu am fost casatorit a rezultat un copil pe care eu l-am recunoscut legal. In prezent eu si mama copilului traim separat, iar mama a cerut in instanta incredintarea minorului si pensie alimentara pentru acesta. De 2 zile a fost emisa hotararea judecatoreasca, pe care eu doresc sa o atac intrucat nu sunt de acord cu cuantumul pensiei alimentare, deoarece am rate mari lunare la banca si nu s-a tinut seama de acest lucru. Nu vreau sa atac partea privind incredintarea copilului, cu aceasta fiind de acord.Copilul a fost incredintat mamei.
Intrebarea mea este care ar fi caile de atac?
Se poate face apel in cazul unei hotarari judecatoresti de acest gen, avand in vedere ca priveste pensia alimentara? daca nu, recursul se face la tribunal? Si as mai avea o intrebare: recursul suspenda punerea in aplicare a hotararii judecatoresti? Pana la judecarea recursului eu voi fi nevoit sa platesc lunar suma stabilita prin hotararea judecatoreasca? Va multumesc.
vedeti ce scrie pe hotarare.este cu apel sau cu recurs?(din cate imi amintesc, este cu recurs)
asteptati sa se judece, apelul/recursul,daca mai sunteti in termen sa-l formulati, si dupa ramanerea hotararii defintive,va trebui sa paltiti pensia de intretinere.Insa la calculul pensiei de intretinere se tine cont de venitul DVS(este o cota parte din acesta), nu se tine cont insa si de ratele la banca...
recursul se depune la instanta care a judecat fondul, in speta DVS, judecatoria, iar acesta se va judeca la Tribunal.

nu

Post Reply