Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat. In urma unei relatii de cativa ani cu o femeie cu care nu am fost casatorit, a rezultat un copil, pe care eu l-am recunoscut legal. In prezent copilul are 1 an, iar relatia noastra s-a terminat. Mama a cerut in instanta incredintarea copilului si pensie alimentara pt acesta. S-a emis hotararea instantei, in urma careia eu sunt obligat la plata cuantumului maxim prevazut de lege, adica 1/3 din veniturile lunare, tinandu-se cont si de faptul ca mai am 2 copii din alte 2 relatii. Pentru cei 2 copii, mamele lor nu au cerut in instanta pensie alimentara, dar eu ii ajut lunar cu bani. Problema este ca suma hotarata de instanta este foarte mare, aproximativ 1200 lei, iar eu am rate lunare de 3000 lei. In cazul in care as fi obligat sa platesc celui de-al treilea copil aceasta suma, nu mi-as mai putea ajuta ceilalti doi copii. Mama copilului are venituri rezonabile, cu care si-ar putea intretine copilul, insa si ea plateste chirie de 500 euro lunar, si s-ar putea folosi de acest lucru pentru a ma impiedica sa micsorez pensia.
As dori o parere cu parere cu privire la sansele pe care le am daca fac recurs la hotararea instantei, pentru micsorarea cuantumului pensiei alimentare, intrucat nu as dori sa mai cheltuiesc banii cu procese daca nu am sanse reale de castig. Va multumesc.
Mai trebuie sa adaug ca inca de la inceput am semnalat instantei faptul ca am rate la banca si nu s-a tinut cont de acest lucru. Se va putea avea in vedere acest lucru daca fac recurs, avand in vedere ca nu aduc nimic nou la dosar?
reducere cuantum pensie alimentara
Re: reducere cuantum pensie alimentara
Din pacate ratele de la banca nu tin cont cand e vorba de pensie alimentara.
Cat despre reducerea acestuia, nu cunosc bine subiectul.
Cat despre reducerea acestuia, nu cunosc bine subiectul.
Va multumesc pentru raspuns. As mai avea nevoie de niste lamuriri. Impotriva hotararii judecatoresti (prima instanta) pentu pensie alimentara se poate face apel? Precizez ca cererea reclamantei includea pe langa pensie alimentara si incredintarea minorului, iar eu as vrea sa fac apel doar pentru pensie alimentara, fiind de acord cu incredintarea minorului. Daca fac apel sau recurs, se suspenda hotararea judecatoriei sau pana la terminarea apelului/recursului voi fi nevoit sa platesc pensie alimentara? Va multumesc!
salut Mihai. ai reusit sa diminuezi pensia alimentara? te rog sa-mi raspunzi pe adresa: abrudan_dumitru@yahoo.com. multumesc