concediu medical dupa concediu ingrijire copil

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
danielabuia

concediu medical dupa concediu ingrijire copil

Post by danielabuia » 27 Apr 2010, 07:25

Buna ziua,

Am o mare nelamurire in legatura cu urmatoarea situatie: poate o persoana beneficia de concediu medical platit imediat dupa concediu ingrijire copil?

Mentionez ca lucrez in sectorul bugetar (profesor la o scoala generala), avand o vechime de 14 ani in domeniu, perioada in care nu am solicitat niciodata acest drept. Luna trecuta s-a incheiat concediul de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, insa nu am inceput activitatea si m-am prezentat la serviciu cu un concediu medical pentru boala obisnuita (afectiuni ale coloanei datorate unei noi sarcini), ceea ce a starnit multe controverse si semne de intrebare.

Va rog sa imi spuneti:
1. Care este baza de calcul a celor 75% pentru situatia mai sus mentionata?
2. Ce implicatii are faptul ca in perioada celor 2 ani de CIC stagiul de cotizare= 0?
3. Exista vreun temei legal care stipuleaza neplata drepturilor banesti pentru perioada de CM, daca acesta survine imediat dupa CIC?

Cunosc o persoana intr-o situatie relativ asemanatoare - doar ca lucreaza in sectorul privat - careia angajatorul i-a refuzat plata CM pe motiv ca stagiul de cotizare in perioada CIC a fost 0, dar a platit concediu pentru ingrijirea copilului bolnav. Ma tem sa nu fiu nevoita sa solicit concediu medical pentru un copil sanatos, deoarece eu sunt cea care am probleme de sanatate.

In asteptarea unui raspuns prompt, va doresc numai bine!

Cu multumiri,
Daniela Buia

Post Reply