Contestare suspendare permis
Contestare suspendare permis
Buna,
Sunt nou pe forum si sper sa ma poata ajuta cineva.
Azi am avut norocul sa imi fie suspendat permisul pentru depasirea pe linie continua.
Erau doi agenti constatatori, Logan MCV nou cu camera, dar era pe un drum lateral de unde nu a avut cum sa ma filmeze sau cel putin nu avea cum sa imi distinga numarul de inmatriculare, am fost oprit un km mai departe si nu au fost opriti cei pe care ii depasisem sa semneze ca martori.
In procesul verbal nu este mentionata dispunerea suspendarii permisului sau perioada pe care se face suspendarea.
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi despre cum as putea ataca acest proces verbal in instanta?
Multumesc anticipat,
Andrei
Azi am avut norocul sa imi fie suspendat permisul pentru depasirea pe linie continua.
Erau doi agenti constatatori, Logan MCV nou cu camera, dar era pe un drum lateral de unde nu a avut cum sa ma filmeze sau cel putin nu avea cum sa imi distinga numarul de inmatriculare, am fost oprit un km mai departe si nu au fost opriti cei pe care ii depasisem sa semneze ca martori.
In procesul verbal nu este mentionata dispunerea suspendarii permisului sau perioada pe care se face suspendarea.
Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi despre cum as putea ataca acest proces verbal in instanta?
Multumesc anticipat,
Andrei
Re: Contestare suspendare permis
unariciflocos wrote:Buna,
Multumesc anticipat,
Andrei
nu scrie nici ca s-a eliberat dovada cu nr...?!
formulati plangere contraventionala impotriva procesului-verbal la judecatoria in raza careia a avut loc contraventia...in termen de 15 zile...amenda o puteti plati la 1/2 din valoare uramand ca atunci cand se va anula, daca se va anula pv-ul sa vi-i recuperati.
Nu gasesc pe procesul verbal nimic legat de vreo dovada sau seria acesteia.
Cred ca va trebui sa incep sa citesc legislatia sa vad in baza carui articol as putea ataca procesul verbal.
Cred ca va trebui sa incep sa citesc legislatia sa vad in baza carui articol as putea ataca procesul verbal.
Last edited by unariciflocos on 25 Apr 2010, 22:32, edited 1 time in total.
Dar v-a dat-o?unariciflocos wrote:Nu gasesc pe procesul verbal nimic legat de vreo dovada sau seria acesteia.
Din moment ce vi l-a retinut ma gandesc ca da...
Last edited by angel on 25 Apr 2010, 22:35, edited 1 time in total.
Da, am primit dovada, dar citisem pe un alt forum ca trebuie specificat in procesul verbal ca se dispune suspendarea dreptului de a conduce si perioada pe care se face aceasta suspendare.
In procesul verbal apare bifata retinerea permisului, dar nu scrie nicaieri pe ce perioada. Sincer nici nu vad vreo sectiune unde sa fie scris asa ceva.
In procesul verbal apare bifata retinerea permisului, dar nu scrie nicaieri pe ce perioada. Sincer nici nu vad vreo sectiune unde sa fie scris asa ceva.
De regula scrie...macar temeiul de drept...articolele...ma rog.unariciflocos wrote:Da, am primit dovada, dar citisem pe un alt forum ca trebuie specificat in procesul verbal ca se dispune suspendarea dreptului de a conduce si perioada pe care se face aceasta suspendare.
asa cum am zis faceti plangere contraventionala impotriva pv-ului...
v-o pot pot schita eu,dar...in cursul zilei de maine...cu temeiuri juridice cu tot...la care DVs doar sa completati datele personale...
Si ce mentionez in aceasta plangere?
Am scris la obiectiuni ca nu recunosc fapta, dar cum formulez cel mai bine asta in plangerea care o inaintez judecatoriei?
Am uitat sa mentionez ca era si prietena mea in masina, si ea conducator auto.
Am scris la obiectiuni ca nu recunosc fapta, dar cum formulez cel mai bine asta in plangerea care o inaintez judecatoriei?
e bine ca aveti si martori si ca ati formulat obiectiuni la pv...unariciflocos wrote:Si ce mentionez in aceasta plangere?
va redactez eu plangerea cap-coada si v-o trimit...DVs doar completati datele personale si cele din procesul-verbal...adica, serie, nr..etc...o sa va las spatiu liber pentru asta..dar am zis ca in cursul zilei de maine am s-o fac...
Multumesc mult, dar numai daca nu e prea mare deranjul.
Vroiam sa mai intreb care sunt sansele sa am castig de cauza si daca risc sa mi se extinda suspendarea in cazul in care se respinge contestatia.
Vroiam sa mai intreb care sunt sansele sa am castig de cauza si daca risc sa mi se extinda suspendarea in cazul in care se respinge contestatia.
in cazul in care "vi se respinge co0ntestatia"termneul suspendarii cu rge de la data respectiva...deic d ela ramanerea unei hotarari definitive...caci hotararea instantei de fond se ataca cu recurs...deci, cateva luni puteti circula ...caci dupa introducerea actiunii, vi se da permisul inapoi
.Daca tptusi veit pierde procesul atunci sunteti nevoit sa predati permisul, si termneul suspendarii curge de laa cea data. nu vi se ingreuneaza situatia DVs juridica, in sensul ca...nu vi-l suspenda pe o perioada mai mare deca to aveti deja...asta era ideea.perioada ramanand aceeasi!problema se pune de cand incepe sa curga termneul de suspendare.

Ma, daca nici niste amarate de reguli de circulatie nu le respectati...
Zau daca nu as aplica legile din Olanda, cum ai facut ceva gresit, iti confisc masina, nu-ti fac nimic la permis, dar te las fara obiectul muncii.
Sa vedem atunci ce sfinti sunteti.
Daca apare dovada ca ati depasit linia continua, ganditi-va ca poate MCV-ul ala era in spatele tau, iar in fata erau cei care v-au oprit.
Daca ajungeti si depuneti contestatia, iar ei va prezinta dovada, se va prezenta la obiectiuni ca ati declarat invers.
Si atunci, exact cum a zis si colega "problema se pune de cand incepe termenul"
Zau daca nu as aplica legile din Olanda, cum ai facut ceva gresit, iti confisc masina, nu-ti fac nimic la permis, dar te las fara obiectul muncii.
Daca apare dovada ca ati depasit linia continua, ganditi-va ca poate MCV-ul ala era in spatele tau, iar in fata erau cei care v-au oprit.
Daca ajungeti si depuneti contestatia, iar ei va prezinta dovada, se va prezenta la obiectiuni ca ati declarat invers.
Cu tot respectul nu am venit aici pentru o lectie de moralitate si DIN NOU cu tot respectul si cu riscul sa supar pe cineva, in avocatura nu cred ca se poate vorbi de moralitate.DevilMean wrote:Ma, daca nici niste amarate de reguli de circulatie nu le respectati...
Am un drept sa contest acest proces verbal si procedura prin care a fost intocmit, procedura care nu respecta legea, si imi voi exercita acest drept.
Conduc destul de mult afara prin natura job-ului meu (nu sunt bijnitar sau aducau) si stiu ce inseamna sa respecti regulile intr-o tara in care esti la randul tau respectat. La noi unde si sistemul si regulile si ceilalti soferi isi bat in mod grosolan joc de tine se schimba situatia.
Niciodata nu imi va fi jena si nu voi avea mustrari de constiinta ca am exploatat statul.
Parerea mea umila de inginer.
Cu toata stima,
Andrei
PS: Am condus si in Olanda si surpriza, m-am intors cu masina acasa. Sa nu mai vorbim de infrastructura care permite sa parcurgi orice distanta de doua ori mai repede decat in Romania circuland regulamentar.
Si in plus ma indoiesc ca dumneavoastra respectati toate legile si toate regulile si presupunand prin absurd ca si dumneavoastra mai gresiti, asta va face ipocrit.
Cu acelas respect va raspund.
Te-ai gandit vreodata ca eu sunt procuror si in prisma mea toti sunt vinovati?
Normal ca respect toate regulile de circulatie, iar daca vad vreunul care face o boacana, ghici ce, atata timp cat e in favoarea mea, comit accidentul. Ai inteles?
Masina proprietate personala a suferit pana acum nu mai putin de 17 reparatii pentru cei care nu sunt atenti.
Crede-ma, pe cei care incalca legea nu-i feresc, dau in ei atata timp cat este in favoarea mea.
Ca apoi sa vada cat costa reparatia masinii lor scumpe.
Asadar, ti-ai gresit omul.
Iar daca e vreunul mai tupeist, gen depasiri etc.. no problem, o semnalizare stanga si se trezeste in parapet.
Faptul ca ai fost in Olanda nu te avantajeaza, mai ales daca esti strain pentru ei, te rod astia pana la os.
Inteleg ca vrei sa-ti indeplinesti dreptul oferit de Constitutie, dar gandeste-te ca organul poate veni cu dovada si atunci ce faci?
Nu te poti lega de PV, caci judele fac pariu ca nu va tine cu tine.
Distractie placuta.
Te-ai gandit vreodata ca eu sunt procuror si in prisma mea toti sunt vinovati?
Normal ca respect toate regulile de circulatie, iar daca vad vreunul care face o boacana, ghici ce, atata timp cat e in favoarea mea, comit accidentul. Ai inteles?
Masina proprietate personala a suferit pana acum nu mai putin de 17 reparatii pentru cei care nu sunt atenti.
Crede-ma, pe cei care incalca legea nu-i feresc, dau in ei atata timp cat este in favoarea mea.
Ca apoi sa vada cat costa reparatia masinii lor scumpe.
Asadar, ti-ai gresit omul.
Iar daca e vreunul mai tupeist, gen depasiri etc.. no problem, o semnalizare stanga si se trezeste in parapet.
Faptul ca ai fost in Olanda nu te avantajeaza, mai ales daca esti strain pentru ei, te rod astia pana la os.
Inteleg ca vrei sa-ti indeplinesti dreptul oferit de Constitutie, dar gandeste-te ca organul poate veni cu dovada si atunci ce faci?
Distractie placuta.
Multumesc ca mi-ati aratat cu cine am de-a face. Tin sa mentionez ca asta nu va face un bun sofer sau un bun cetatean, doar un om foarte plictisit caruia ii place sa stea cu masina in service din cele mai stupide motive.DevilMean wrote:Masina proprietate personala a suferit pana acum nu mai putin de 17 reparatii pentru cei care nu sunt atenti.
Frustrarile acestea nu va vor aduce nimic bun.DevilMean wrote:Ca apoi sa vada cat costa reparatia masinii lor scumpe.
Inainte de a modifica directia de mers sau de a va angaja intr-o depasire aveti obligatia de a va asigura. Faptul ca semnalizati nu va acorda prioritate, e o greseala care o fac 90% din soferii din Romania. Continuati insa tot asa, poate aveti noroc cu un proces pentru omor din culpa.DevilMean wrote:Iar daca e vreunul mai tupeist, gen depasiri etc.. no problem, o semnalizare stanga si se trezeste in parapet.
Evident nu ati inteles punctul meu de vedere cand am facut referire la faptul ca am condus inafara fara probleme si nici nu ma asteptam sa intelegeti.DevilMean wrote:Faptul ca ai fost in Olanda nu te avantajeaza, mai ales daca esti strain pentru ei, te rod astia pana la os.
Daca organul avea dovada trebuia sa faca referire la ea in procesul verbal si daca va veni cu vreo dovada va trebui sa se stabileasca legitimitatea ei.DevilMean wrote:Inteleg ca vrei sa-ti indeplinesti dreptul oferit de Constitutie, dar gandeste-te ca organul poate veni cu dovada si atunci ce faci?
"Judele" va tine cu probele care ii vor fi aduse si va lua o decizie in conformitate cu Constitutia Romaniei.
Stimate domn tin sa va informez ca mi-am format o parere despre persoana dumneavoastra si nu ma voi mai obosi sa va raspund provocarilor de niciun fel. Va doresc o viata frumoasa.
Imi cer scuze ca am deviat de la subiect.