SUCCESIUNE

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
Boboml

SUCCESIUNE

Post by Boboml » 22 Apr 2010, 19:41

Buna am o intrebare ,am facut succesiunea dupa moartea mamei , mai am o sora si tatal traieste ,eu mama casatorit si am plecat sa locuiesc separat de ai mei , la succesiune tatal a primit jumatate , si din cealalta jumatate inca jumatate si ce a mai ramas am ampartit cu sora la sfarsitul succesiunii am primit cate un contract de mostenitor fiecare si noul CF in care suntem trecuti toti , eu tatal si sora , acum va intreb restul ce a ramas partea lui tata poate sa o dea toata la sora mea fara acordul meu ??

angel

Re: SUCCESIUNE

Post by angel » 22 Apr 2010, 22:46

Boboml wrote:Buna am o intrebare ,am facut succesiunea dupa moartea mamei , mai am o sora si tatal traieste ,eu mama casatorit si am plecat sa locuiesc separat de ai mei , la succesiune tatal a primit jumatate , si din cealalta jumatate inca jumatate si ce a mai ramas am ampartit cu sora la sfarsitul succesiunii am primit cate un contract de mostenitor fiecare si noul CF in care suntem trecuti toti , eu tatal si sora , acum va intreb restul ce a ramas partea lui tata poate sa o dea toata la sora mea fara acordul meu ??
absolut ca da, o poate instraina oricui doreste,deci si surorii dvs.
e bunul lui, deci poate dispune de acesta dupa cum doreste in timpul vietii.

agenda

Post by agenda » 22 Apr 2010, 23:08

tatal trebuia sa primeasca un sfert din "cealalta jumatate".
si el poate instraina, daaaaar, acel act poate fi atacat dupa decesul acestuia de catre tine pt incalcarea rezervei tale succesorale (daca este cazul)

DevilMean

Post by DevilMean » 23 Apr 2010, 00:35

Daca o face prin contract de vanzare cumparare, cum fac mai nou toti oamenii, nu mai ai ce face.

agenda

Post by agenda » 23 Apr 2010, 00:47

ba are ce face...daca dovedeste donatie simulata.

mai greu la cel cu clauza de intretinere

DevilMean

Post by DevilMean » 23 Apr 2010, 03:42

Da, totusi nu cred ca sora ar fi atat de rea pe cat se spune.

La urma urmei, criza asta naste numai avizi dupa bani.

Sue me America. (Cine stie cunoaste)

Post Reply