divort
divort
Fratele meu e casatorit de 2 ani,si are o fetita.Sotia este de origine ucrainiana.S-au inteles perfect pana i s-au facut acte.Dupa au inceput certurile,a ramas insarcinata,a nacut dupa care a plecat cu fetita in Ucraina.Fratele meu i-a facut acel act ptr a trece fetita dincolo.Ea nu a lucrat aici in Romania cu contract de munca asa ca nu a beneficiat de concediu de maternitate.In Ucraina i se da un mic ajutor.Ei aici in romania nu aveau locuinta cumparata ,stateau cu chirie.Fratele meu a vazut ca dupa un an nu se intoarce,ea spunand ca vrea apartament si nu mai sta cu chirie.Fratele meu lucreaza la Politie si fiind ca se aproba acel program ''prima casa'' a cumparat un apartament cu 40 000 euro.ea avenit in romania doar sa semneze ptr ca nu putea sa il cumpere singur pe numele lui fara sotie.Nici asa nu a fost multumita si a plecat inapoi in ucraina.Spuneti_mi se poate sa ii faca ea o figura si sa ramana cu apartamentul? Mentionez ea nu are nici un venit,nu lucreaza,doar un mic ajutor ptr fetita.Ratele la apartament le plateste fratele meu.doar dupa 5 ani am inteles ca poate sa vanda apartamentul dar,doar cu acordul sotiei.Sfatuiti-ma in aceasta problema.Daca ei doi divorteaza ce se intampla,trebuie sa imparta?
Re: divort
legiutorul prevede ca orice bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun...in cazul unui partaj, se imparte 50-50,se mai pot modifica cotitatile in functie de venituri ,insa nu extrem de semnificativ...se pun in discutie anumite procente...ins acu un avocat bun, el poate ramane cu imobilul, cu toate ca dupa divort,de regule, imobiulul ramane parintelui caruia i-a fsot incredintat minorul/a urmand ca sa-i plateasca sulta celuilat...etc.etc...in cazul unei instrainari, cum ziceti Dvs sa fie vanzare,trebuie sa semneze si sotia actul de vanzare-cumparare fiind coproprietara...cam asa stau lucrurile din pacate pentru fratele Dvs care a facut toata investitia...daca stia ca relatiile dintre ei sotii sunt grav si iremediabil vatamate ar fi trebuit sa intorduca actiunea de divort si sa-si fi contractat apartamentul singur(dupa ramanerea defintiva si irevocabila a hotararii de divort),dar ma rog...nu stiu cum e cu programul prima casa exact...poate ca trebuia sa fie musai casatorit...nu stiu...krystyM31 wrote:Fratele meu e casatorit de 2 ani,si are o fetita.Sotia este de origine ucrainiana.S-au inteles perfect pana i s-au facut acte.Dupa au inceput certurile,a ramas insarcinata,a nacut dupa care a plecat cu fetita in Ucraina.Fratele meu i-a facut acel act ptr a trece fetita dincolo.Ea nu a lucrat aici in Romania cu contract de munca asa ca nu a beneficiat de concediu de maternitate.In Ucraina i se da un mic ajutor.Ei aici in romania nu aveau locuinta cumparata ,stateau cu chirie.Fratele meu a vazut ca dupa un an nu se intoarce,ea spunand ca vrea apartament si nu mai sta cu chirie.Fratele meu lucreaza la Politie si fiind ca se aproba acel program ''prima casa'' a cumparat un apartament cu 40 000 euro.ea avenit in romania doar sa semneze ptr ca nu putea sa il cumpere singur pe numele lui fara sotie.Nici asa nu a fost multumita si a plecat inapoi in ucraina.Spuneti_mi se poate sa ii faca ea o figura si sa ramana cu apartamentul? Mentionez ea nu are nici un venit,nu lucreaza,doar un mic ajutor ptr fetita.Ratele la apartament le plateste fratele meu.doar dupa 5 ani am inteles ca poate sa vanda apartamentul dar,doar cu acordul sotiei.Sfatuiti-ma in aceasta problema.Daca ei doi divorteaza ce se intampla,trebuie sa imparta?
aceasta este parerea mea...asteptam si opiniile altor colegi

Solicitantul a gresit threadul, ce mare scofala?
Unii oameni mai si gresesc
Unii oameni mai si gresesc
in caz de divort, daca se va cere si partajul , imobilul fiind achizitionat in perioada casatoriei se prezuma ca este bun comun . in masura in care , functie de probatoriul administrat in cauza , sotul poate dovedi ca dansul a achitat singur ratele la imobil , sotia neavand nici o contributie in acest sens, imobilul i se poate atribui sotului cu obligatia de a plati sulta sotiei .