custodie minor
custodie minor
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am 24 de ani si un copil de 11 luni.Eu si tatal copilului nu am fost casatoriti, dar a vrut sa il recunoasca si are numele sau de familie.Acum nu mai suntem impreuna, el este plecat in alta tara si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a obtine custodia baiatului meu.Tatal nu s-a interesat de copil de vreo 5 luni, nici macar un mesaj sau telefon, nu ne trimite nici un ban.Dar fiindca el a lucrat inainte de nasterea baiatului iar eu nu, incasam noi postnatalul(cei 600 ron). eu locuiesc impreuna cu parintii mei, avem o situatie materiala buna, nu am nevoie de nici un ban de la tatal copilului. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile pe care trebuie sa le urmez pentru a imi putea fi incredintat mie legal copilul, sa nu mai am nevoie de aprobarea tatalui pentru a iesi din tara cu baiatul. Va multumesc
Re: custodie minor
Introduceti actiune avand ca obiect incredintare minor la judecatoria in raza careia domiciliati.Problema cu citatul tatalui minorului va fi spinoasa, insa il citati la ultimul domiciliu din Romania,daca nu-l stiti pe cel din strainatate.goldy_ella wrote:Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am 24 de ani si un copil de 11 luni.Eu si tatal copilului nu am fost casatoriti, dar a vrut sa il recunoasca si are numele sau de familie.Acum nu mai suntem impreuna, el este plecat in alta tara si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a obtine custodia baiatului meu.Tatal nu s-a interesat de copil de vreo 5 luni, nici macar un mesaj sau telefon, nu ne trimite nici un ban.Dar fiindca el a lucrat inainte de nasterea baiatului iar eu nu, incasam noi postnatalul(cei 600 ron). eu locuiesc impreuna cu parintii mei, avem o situatie materiala buna, nu am nevoie de nici un ban de la tatal copilului. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile pe care trebuie sa le urmez pentru a imi putea fi incredintat mie legal copilul, sa nu mai am nevoie de aprobarea tatalui pentru a iesi din tara cu baiatul. Va multumesc
Puteti iesi din tara cu baiatul fara a mai avea nevoie de acordul tatalui, (aceasta fiind valabila doar pe teritoriul tarilor UE,pentru alte tari chiar daca aveti hotararea,tot veti avea nevoie de acordul scris al celuilalt parinte ca este de acord sa parasiti tara cu minorul)dar doar la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de incredintare a minorului.Ar fi bine sa puteti proba faptul ca aveti toate condtiile necesare dezvoltarii, educarii si cresterii minorului, pentru a va fi incredintat Dvs .
PS. angajati-va un avocat pentru redactarea cererii si sustinerea acesteia in instanta.
succes!
multumesc pentru raspuns, dar mai am o intrebare. eu am terminat facultatea, acum fac masterul si nu am apucat sa ma angajez. indemnizatia pentru cresterea copilului e pe numele lui si o primesc eu. daca puteti sa imi spuneti cum ar trebui sa demonstrez ca baiatul are toate conditiile. eu locuiesc impreuna cu parintii si baiatul intr-un apartament de 3 camere, am toate conditiile inca de cand s-a nascut. nu am stat impreuna cu tatal si copilul deloc.daca nu lucrez este vreo problema?as putea deschide un cont pe numele meu ca sa demonstrez ca am bani?
buna ziua .
in astfel de procese conteaza foarte mult probatoriul administrat !!
de exemplu, daca parintii dvs. vor proba in instanta ca sunt de acord sa va sustina financiar pana va veti angaja , ar putea fi in folosul dvs.
este recomandat sa va angajati un avocat .
in astfel de procese conteaza foarte mult probatoriul administrat !!
de exemplu, daca parintii dvs. vor proba in instanta ca sunt de acord sa va sustina financiar pana va veti angaja , ar putea fi in folosul dvs.
este recomandat sa va angajati un avocat .
multumesc mult pentru raspunsuri. parintii mei sunt de acord, nici nu se pune problema. credeti ca mi se va acorda custodia?si probatoriul administrat...ce semnifica mai exact?