chemare in instanta de firma de imobiliare

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
a12

chemare in instanta de firma de imobiliare

Post by a12 » 31 Mar 2010, 20:36

Am vandut un apart si cumparatorul a venit cu o firma de imobiliare cu care aveau contract de vizionare.Dupa ce am stabilit pretul au avut pretentii sa le dau si eu comision.Le-am zis pas.
Acum m-au dat in judecata si imi cer 3%+tva.Imi trimit recomandate la vechea adresa si nu le pot ridica ca m-am mutat din oras.Ce se poate intampla?Ei pot castiga un proces fara acte doveditoare?CUm pot afla unde si cand se va desfasura procesul daca nu am acces la recomandate?
Multumesc

angel

Re: chemare in instanta de firma de imobiliare

Post by angel » 31 Mar 2010, 22:07

a12 wrote:Am vandut un apart si cumparatorul a venit cu o firma de imobiliare cu care aveau contract de vizionare.Dupa ce am stabilit pretul au avut pretentii sa le dau si eu comision.Le-am zis pas.
Acum m-au dat in judecata si imi cer 3%+tva.Imi trimit recomandate la vechea adresa si nu le pot ridica ca m-am mutat din oras.Ce se poate intampla?Ei pot castiga un proces fara acte doveditoare?CUm pot afla unde si cand se va desfasura procesul daca nu am acces la recomandate?
Multumesc
exista contract de intermediere vanzare, incheiat intre Dvs si agentia imobiliara?

costin

Post by costin » 01 Apr 2010, 12:08

Daca nu a-ti semnat un contract cu firma de intermediere imobiliara,si nici o alta factura,atunci nu puteti fi obligat sa platiti o suma de bani la care nu v-ati angajat.In cazul in care ve-ti fi chemat in judecata ei trebuie sa faca dovada existentei unei creante,nu d-voastra.

a12

Post by a12 » 01 Apr 2010, 14:46

Nu am contract cu ei asa ca nu inteleg pe ce baza m-au dat in judecata.Au acces la contractul aflat la cartea funciara sa vada semnatura mea si sa masluiasca unu cotract de vizionare?pot ajunge pana aici?

angel

Post by angel » 01 Apr 2010, 15:23

a12 wrote:Nu am contract cu ei asa ca nu inteleg pe ce baza m-au dat in judecata.Au acces la contractul aflat la cartea funciara sa vada semnatura mea si sa masluiasca unu cotract de vizionare?pot ajunge pana aici?

in acest caz cereti expertiza grafologica,daca se intampla acest eveniment,si stiit sigur ca n-ati semnat niic un contract cu firma.

agenda

Post by agenda » 01 Apr 2010, 20:03

pai nu ai primit si tu cererea de chemare in judecata?...nu spune acolo ce si cum?

angel

Post by angel » 01 Apr 2010, 21:50

agenda wrote:pai nu ai primit si tu cererea de chemare in judecata?...nu spune acolo ce si cum?
pai a zis ca-i citata la vechea adresa, la cea la care a vandut imobilul...dar poate ca stie despre ce este vorba in propozitiune din moment ce a zis ca-i citata la cealalta adresa.

agenda

Post by agenda » 01 Apr 2010, 21:57

oups...asa e. a zis. chiar cum poate afla? cumva stie de la cineva ca primeste recomandate. ok. dar cum stie ca recomandatele se refera la faptul ca este data in judecata?

angel

Post by angel » 01 Apr 2010, 21:59

agenda wrote:oups...asa e. a zis. chiar cum poate afla? cumva stie de la cineva ca primeste recomandate. ok. dar cum stie ca recomandatele se refera la faptul ca este data in judecata?
Agenduto :kiss: subscriu si, completez....si de catre cine si care este obiectul cererii de chemare in judecata :fluierat: :mask: :mask:

a12

Post by a12 » 02 Apr 2010, 21:18

Noul proprietar mi-a spus acum pt a doua oara in 3 luni ca a venit un aviz de recomandata pe numele meu.
Acum primesc recomandate mai des decat cand eram la acea locuinta.
Cred ca ei mizeaza ca nu akm sa aflu de proces si intocmesc un contract de vizionare flas iar judecatorul habar nu are ca nu e semnatura mea asa ca au toate sansele de castig.

a12

Post by a12 » 02 Apr 2010, 21:23

Din alta parte nu am de unde primi recomandate cu atata insistenta asa ca eu banui ca e de la ei.Inainte de a ma muta a sosit prima din cele trei in care imi cereau sa solutionam amiabil si ca ma asteapta la data x la sediul lor.Dupa asta m-am mutat si nu mai stiu ce contin dar presupun ca au continuat demersul.Daca firma e din sectorul 3 te pot da in judecata doar in acel sector sau se inscriu la ce instanta doresc?M-am mai uitat pe pg de web de la sectorul 3 dar nu m-am vazut acolo.

avocatmagdalena

Post by avocatmagdalena » 28 Apr 2010, 13:58

Actiunea se depune la instanta in care paratul are domiciliu, adica d-vs.
In ce sector ati avut d-vs domiciliu?

Post Reply