Buna ziua,
am o problema grava si v-as ruga sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Sunt cadru didactic, si am batut niste copii. Nu sunt mandra de fapta mea, dar m-am speriat foarte tare, deoarece sareau de pe geamul de la baie afara din curtea scolii. Primul gand care mi-a venit in minte a fost ca se puteau lovi la cap, puteau muri (cunosc alte cazuri cand s-a intamplat). Nu este o justificare, stiu. I-am lovit cu un bat peste picioare si s-au invinetit. Acum rudele vor sa depuna plangere . Care este demersul? Ce pot cere acestia? Ce pot obtine?
plangere pt bataie
Re: plangere pt bataie
este foarte grav ce ai facut. FOARTE GRAV!Butoi Monica wrote:Buna ziua,
am o problema grava si v-as ruga sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Sunt cadru didactic, si am batut niste copii. Nu sunt mandra de fapta mea, dar m-am speriat foarte tare, deoarece sareau de pe geamul de la baie afara din curtea scolii. Primul gand care mi-a venit in minte a fost ca se puteau lovi la cap, puteau muri (cunosc alte cazuri cand s-a intamplat). Nu este o justificare, stiu. I-am lovit cu un bat peste picioare si s-au invinetit. Acum rudele vor sa depuna plangere . Care este demersul? Ce pot cere acestia? Ce pot obtine?
eu as propune sa te duci la fiecare dintre familiile copiilor si sa iti ceri scuze personal...poate te iarta.
si daca tu crezi ca se poate intampla din nou sa lovesti copii sau crezi ca este ok sa ii lovesti... schimba meseria.
Sa nu credeti ca ceea ce am facut este o obisnuinta. Este prima data cand se intampla. Sunt constienta ca este foarte grav si ca sunt vinovata. Dar cu ceva timp in urma un copil a murit intr-o situatie similara. Sarea de pe geam si a cazut in tepii gardului. Si....acum nu mai sare. E mort. M-am speriat teribil. Nu am avut tocmai reactia corespunzatoare, stiu ca nu aveam voie sa-i lovesc. Dar am facut-o si voi suporta consecintele. De aceea voiam sa stiu cat de departe se poate ajunge.
incercati sa vorbiti,dar asa ca d ela om la om, cu parintii copiilor sa nu depuna plangere...si explicati-le considerentele pt care i-ati lovit, poate totusi ca vor manifesta intlegere fata de dvs si nu vor depune plangere...
se poate ajunge destul de departe ...de la sanctiuni administrative pana la domeniul penalului.Butoi Monica wrote:Sa nu credeti ca ceea ce am facut este o obisnuinta. Este prima data cand se intampla. Sunt constienta ca este foarte grav si ca sunt vinovata. Dar cu ceva timp in urma un copil a murit intr-o situatie similara. Sarea de pe geam si a cazut in tepii gardului. Si....acum nu mai sare. E mort. M-am speriat teribil. Nu am avut tocmai reactia corespunzatoare, stiu ca nu aveam voie sa-i lovesc. Dar am facut-o si voi suporta consecintele. De aceea voiam sa stiu cat de departe se poate ajunge.
din punctul meu de vedere...ceea ce s-a intamplat cu acel copil nu poate constitui nici macar circumstanta atenuanta la ce ai facut!
sunt copii...tu trebuie sa ii educi...si printre altele sa ii educi sa nu fie violenti...tu treb sa ii protejezi...
ma rog nu ai scris aici pt lectii de morala. incearca sa ceri iertare familiilor...si (parerea mea)in fata lor nu incerca sa iti justifici fapta ... pt ca nu exista justificare
Punerea în mișcare a acțiunii penale nu este condiționată de plângerea prealabilă a persoanei vătămate, în cazul infracțiunii prevăzute de art. 250 C.pen. (purtare abuzivă).
Ei, acu' nu va speriati pentru atata lucru. Nu pot aprecia daca e bine sau nu ce ati facut, dar puneti-va si Dvs. in pielea parintilor acelor copii. Apreciez ca niste scuze si o mai mare atentie data copiilor ar infrana orice tentativa de a va cauza probleme cu legea.
Succes !
Succes !
nu este conditionata,dar daca institutia d einvatamanat unde a s-a petrecut fapta nu face referat, ramane plangerea prealabila...asta era ideea...ca se poate face si din oficiu asta-i o alta poveste...dar pe speta noastra, lucrurile asa stau.dasefx wrote:Punerea în mișcare a acțiunii penale nu este condiționată de plângerea prealabilă a persoanei vătămate, în cazul infracțiunii prevăzute de art. 250 C.pen. (purtare abuzivă).