himera wrote:Acum nu stiu tot dosarul dar daca este asa cum spui tu, eroarea este clara. Instanta din Buc era si este competenta sa judece si nu instanta din Arad (devreme ce se executa pedeapsa la Rahova). Ratiunea legii este simpla si nu merge pe principiul supraincarcarii rolului instantei, ori existenta unor norme interne (indiferent de continutul acestor norme ele nu pot sa contravina legii, pana la urma) .
Cine spune ca se contravine legii?
" Art. 456 - Instanta competenta
Instanta competenta sa dispuna asupra intreruperii executarii pedepsei este
instanta de executare sau instanta in a carei circumscriptie se afla locul de detinere sau, dupa caz, unitatea unde se executa pedeapsa la locul de munca, corespunzatoare in grad instantei de executare. "
Mai clar si limpede de atat nu vad ce s-ar mai putea spune. Si nu pricep de ce tot sustineti ca e gresita hotararea instantei? Codul de procedura penala scrie
clar :competenta apartine mai intai
instantei de executare sau instantei locului de detinere. In cazul nostru, instanta de executare e
tribunalul Arad. Motivele pentru care instanta Bucuresti a dispus asta, nu prea au importanta. Eu am incercat sa dau o explicatie plauzibila si
aplicabila. De ce eu, instanta de Bucuresti, m-as lega la cap cu un nou dosar, in care indiferent cum ma pronunt va urma un apel al procurorului sau al inculpatului si o motivare, cand e simplu sa il declin? Si actionez legal, ca asa zice codul.
Nu-ti convine, n-ai decat sa plangi pana faci balta langa tine. Art 42 cpc "Hotararea de declinare a competentei nu este supusa apelului si nici recursului".
Si chiar ca nu mai incerc sa scriu a N-a oara ce zice codul de procedura, ca deja am facut-o de prea multe ori in acelasi topic.
Fara suparare, dar nu mi se pare ca aveti dreptate. Mie mi se pare o hotarare cat se poate de corecta, judecand doar tinand cont de informatiile date de razboinicul absolut