Mostenire

Familiei
Post Reply
mihaelatodoran

Mostenire

Post by mihaelatodoran » 23 Mar 2010, 10:11

As avea nevoie de un sfat va rog.

Familia mea are probleme cu un unchi de-al meu, fratele mamei care nu e multumit cu ce i-a lasat bunicul si ne creeaza mereu probleme.
Incerc ca sa povestesc pe scurt.

Bunicul meu a decedat in urma cu aprope un an. Si el si bunica mea au fost ingrijiti de mama. Bunicul a hotarat sa ii lase mamei mele casa si gradina si a facut acte in acest sens. A trecut casa si gradina pe numele ei inainte de a deceda.

Restul bunurilor niste pamanturi si niste bani au ramas pe numele lui.
Din cate stiu aceste bunuri trebuie sa se imparta in mod egal intre mama si fratele ei. Nu mai sunt alti frati.
Problema e ca unchiul nu e multumit, el se astepta sa primeasca jumatate din tot. Periodic vine si face scandal, aduce tot felul de acuze. Nu s-a ajuns la violente fizice, Doamne fereste, doar verbale.

As vrea sa stiu care ne sunt drepturile? unde anume gasec un text de lege in care sunt trecute drepturile?
Care e cea mai buna cale spre solutionare conflictului? Ce pasi legali trebuie facuti?

O alta problema e cum as putea eu sa imi protejez mama si sora (nu exista un tata in tablou) de unchiul meu? Eu locuiesc in alta localitate si nu sunt deloc impacata cu faptul ca ele sunt expuse la presiunile si neplacerile astea, periodice. De fiecare data sunt cu nervii la pamant dupa o astfel de vizita. Trece un timp si iar aceiasi poveste.
Mama mai nou e dispusa sa renunte la tot numai sa nu mai aiba astfel de probleme.

Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.
Multumesc anticipat.

avocat alina

Re: Mostenire

Post by avocat alina » 23 Mar 2010, 13:39

buna ziua .
actele au fost facute si semnate atat de bunicul cat si de bunica, nu ?
intrucat daca casa , respectiv gradina erau bunuri comune si bunciul a facut acte mamei dvs. fara a avea si consimatamntul bunicii, actele respective se pot anula .
in situatia expusa , daca mama dvs. doreste sa pastreze relatii bune cu fratele dansei, parerea mea personala este ca ar trebui sa-i cedeze dansului restul din bunurile bunicului , pt. a fi si acesta multumit.
adica sa nu se mai imparta restul averii pe jumatate, ci totul sa-i revina doar unchiului .
in acest sens ar putea proceda la dezbaterea succesiunii dupa defunct, urmand a se realiza un partaj voluntar .

mihaelatodoran

Re: Mostenire

Post by mihaelatodoran » 23 Mar 2010, 14:14

Bunica nu a avut niciodata parte la nimic, nici la casa, nici la gadina, nici la pamanturi.
Totul a fost trecut numai pe numele lui bunicul.

Cand s-a facut CF, asa l-a facut bunicul numai pe el. Bunica era deja decedata cand casa si gradina au fost trecute pe mama.

Nu vreau sa intru in detalii, dar bunicul a fost un om foarte corect. Sa nu va inchipuiti ca a dat numai unui copil si pe celalalt l-a neglijat complect. Bunicul meu a contribut financiar la cumpararea primului apartamment al lui unchiul, al doilea si cele doua masini care le-a cumparat. Unchiul meu nu locuieste nici el in aceiasi localitate cu mama.

Mama a ramas acasa sa aiba grija de parinti. Ambii au fost foarte bolnavi la batranete. Din acest motiv bunicul si bunica au hotarat sa ii dea ei casa.
Casa de care zic este o casa la tara.

In ceea ce priveste bunele relatii cred ca sansa asta s-a dus pe apa sambetei. Mama a incercat dar nimic din ce ii ofera unchiului meu nu e suficient pentru el. De fiecare data cand vine vrea mai mult si face mai mult scandal.
Din pacate nu mai este nici o bucurie in a ne vedea cu el. Dimpotriva, ne e groaza de acest moment.

De asta am si intrebat cum le pot proteja pe mama si pe sora mea, de aceste vizite.

Sincer nu cred ca unchiul meu o sa fie multumit si daca mama ii da tot din ce a mai ramas pe numele lui bunicul.

Tot ce vreau eu este sa iesim din situatia asta cat mai repede si mama sa poata avea liniste la batranete nu scandaluri si probleme.

Post Reply