martor proces penal

Discutii privind procedura penala
Post Reply
denisa

martor proces penal

Post by denisa » 16 Mar 2010, 13:08

Buna ziua! Daca o persoana este citata ca martor intr-un proces penal (furt) si nu se prezinta, ce se poate intampla (tin sa mentionez ca in afara de aceasta sunt mai multi martori)? Poate fi obligata?Multumesc mult

dusterXXX

Re: martor proces penal

Post by dusterXXX » 16 Mar 2010, 13:42

da, se pot întâmpla multe. amenzi, citaţii cu mandat de aducere/cu însoţitor, etc. dar de ce să nu meargă? spune adevărul şi gata.

denisa

Post by denisa » 16 Mar 2010, 14:26

iti multumesc mult pt raspuns. dar daca in momentul primirii citatie nu a semnat si deci nu se poate dovedi ca a primit acea citatie... se va intampla la fel? va mai putea primi amenda sau mandat de aducere?

dusterXXX

Re: martor proces penal

Post by dusterXXX » 16 Mar 2010, 14:37

chiar dacă nu a semnat de primire pe recipisa citaţiei, fii sigură că agentul procedural ce a adus-o (poştaşul) a făcut menţiunile legale pe acea recipisă, prin care se atestă că procedura de citare a fost legal efectuată. deci pe asta nu te baza, că nu-l absolvă pe amicul tău de a funcţiona ca martor. dar, totuşi, de ce nu vrea să meargă?
(în cel mai bun caz pentru amicul tău, dacă judele constată vreo iregularitate în actul de citare, acesta va repeta citarea şi se mai câştigă un termen.)

denisa

Post by denisa » 16 Mar 2010, 14:42

defapt este vorba de un furt calificat, si nu gasesc nici eu o alta explicatie decat aceea ca ii este frica de persoanele care sunt inculpate in acest proces. eu am apelat la acest forum pt nu am stiut ce sa ii raspund, sunt sudenta la drept dar anul II si nu stiu prea mult deocamdata :D Iti multumesc pt ajutor :kiss:

angel

Re:

Post by angel » 17 Mar 2010, 22:12

denisa wrote:defapt este vorba de un furt calificat, si nu gasesc nici eu o alta explicatie decat aceea ca ii este frica de persoanele care sunt inculpate in acest proces. eu am apelat la acest forum pt nu am stiut ce sa ii raspund, sunt sudenta la drept dar anul II si nu stiu prea mult deocamdata :D Iti multumesc pt ajutor :kiss:
Daca martorul are motive intemeiate sa se teama pentru viata lui, poate fi audiat pe procedura speciala, sub anonimat...dar nu cred ca este cazul aici.

Post Reply