martor proces penal
martor proces penal
Buna ziua! Daca o persoana este citata ca martor intr-un proces penal (furt) si nu se prezinta, ce se poate intampla (tin sa mentionez ca in afara de aceasta sunt mai multi martori)? Poate fi obligata?Multumesc mult
Re: martor proces penal
da, se pot întâmpla multe. amenzi, citaţii cu mandat de aducere/cu însoţitor, etc. dar de ce să nu meargă? spune adevărul şi gata.
Re: martor proces penal
chiar dacă nu a semnat de primire pe recipisa citaţiei, fii sigură că agentul procedural ce a adus-o (poştaşul) a făcut menţiunile legale pe acea recipisă, prin care se atestă că procedura de citare a fost legal efectuată. deci pe asta nu te baza, că nu-l absolvă pe amicul tău de a funcţiona ca martor. dar, totuşi, de ce nu vrea să meargă?
(în cel mai bun caz pentru amicul tău, dacă judele constată vreo iregularitate în actul de citare, acesta va repeta citarea şi se mai câştigă un termen.)
(în cel mai bun caz pentru amicul tău, dacă judele constată vreo iregularitate în actul de citare, acesta va repeta citarea şi se mai câştigă un termen.)
defapt este vorba de un furt calificat, si nu gasesc nici eu o alta explicatie decat aceea ca ii este frica de persoanele care sunt inculpate in acest proces. eu am apelat la acest forum pt nu am stiut ce sa ii raspund, sunt sudenta la drept dar anul II si nu stiu prea mult deocamdata
Iti multumesc pt ajutor 

Re:
Daca martorul are motive intemeiate sa se teama pentru viata lui, poate fi audiat pe procedura speciala, sub anonimat...dar nu cred ca este cazul aici.denisa wrote:defapt este vorba de un furt calificat, si nu gasesc nici eu o alta explicatie decat aceea ca ii este frica de persoanele care sunt inculpate in acest proces. eu am apelat la acest forum pt nu am stiut ce sa ii raspund, sunt sudenta la drept dar anul II si nu stiu prea mult deocamdataIti multumesc pt ajutor