incurcatura mare necesit ajutor

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
cristi79

incurcatura mare necesit ajutor

Post by cristi79 » 13 Mar 2010, 17:31

sa incep k inceputul ....m-am asociat intro firma , am luat un spatiu in chirie , am modernizat spatiul respectiv k era jale , domeniul de activitate este de club , s-a investiti multi bani , majoritatea nu pe firma kum ar fi lucrarile efectuate si mai multe .
Problema e in felul urmator , asociatul meu a pus stapanire pe tot suntem amandoi administratori in firma , dar el tin ebanii la el el se okupa de cam tot si nu vrea sa-mi dea simie partea care mi se cuvine
Clubu merge se fac vanzari dar cele mai multe la negru , dar mie nu vrea sa imi dea bani asta e ideea principala .
Imi poate spune simie careva cum pot eu face in asa fel incat sa cedez la u tert partea mea de 50% fara acordul lui care sa poata sa il rezolve sa nu se mai creada asa tare .
Si ce acte sunt necesare k eu sa ma retrag
Va rog tare mult daca aveti solutii ajutatima .....k situatia e tare aiurea ....am bagat vreo 8000 de euro numa eu si plus inca multi altii .....clubu merge dar bani nu vad nica

avocatmagdalena

Re: incurcatura mare necesit ajutor

Post by avocatmagdalena » 14 Mar 2010, 19:40

Buna seara!
Pentru a ceda d-vs partile-sociale unui tert ar trebui sa faceti cesiune de parti-sociale dar va trebuie acordul celuilalt asociat.
Mai puteti cere excluderea celuilalt asociat in instanta in functie de ce este prevazut in actul constitutiv al firmei.
O seara buna!

varsatorsator

Post by varsatorsator » 15 Mar 2010, 13:17

Notificati celalalt asociat ca doriti sa cesionati (vindeti) partea dv din afacere la pretul de....
In notificare ii aratati termenul in care asteptati raspuns la oferta dv. Notificarea de vanzare o trimiteti cu scrisoare recomandata sau i-o inmanati direct si va semneaza pe un exemplar al notificarii ca a primit un exemplar si data la care a primit notificarea.
Dupa trecerea termenului, daca nu isi manifesta dorinta de a cumpara sau nu este de acord cu pretul, suntei liber sa vindeti cui doriti.

agenda

Post by agenda » 15 Mar 2010, 14:03

varsatorsator wrote:Notificati celalalt asociat ca doriti sa cesionati (vindeti) partea dv din afacere la pretul de....
In notificare ii aratati termenul in care asteptati raspuns la oferta dv. Notificarea de vanzare o trimiteti cu scrisoare recomandata sau i-o inmanati direct si va semneaza pe un exemplar al notificarii ca a primit un exemplar si data la care a primit notificarea.
Dupa trecerea termenului, daca nu isi manifesta dorinta de a cumpara sau nu este de acord cu pretul, suntei liber sa vindeti cui doriti.
care e baza legala pt ce spui tu?

eu stiam ca:
202 din 31/1990- "(2) Transmiterea către persoane din afara societăţii este permisă numai dacă a fost aprobată de asociaţi reprezentând cel puţin trei pătrimi din capitalul social."

si depinde si ce prevede actul constitutiv.

agenda

Post by agenda » 16 Mar 2010, 00:12

ca raspuns la mp. sincer nu prea stiu ce sa zic...si multe detalii nu ai oferit.
pe ce ai scris aici pana acum...eu cred ca cel mai indicat lucru este ca tu sa iesi din firma asta tocmai pt ca tu spui ce face el...... si indirect adaugi ca esti de acord...doar ca nu iti primesti banii.

asta de poate implica si pe tine in eventualele probleme ce vor iesi la suprafata ... avand in vedere ca esti administrator...

sa cedezi catre o terta parte nu vei putea fara acordul lui...(decat daca aveti prevederi anume in actul constitutiv...(alt procentaj necesar....preemtiune...bmby ...etc) 50% ...practic sunteti casatoriti.

spune exact ce vrei tu...si ce discutii ai avut cu el despre asta.

LucianF

Post by LucianF » 16 Mar 2010, 00:26

Daca vrei sa primeste un raspuns BETON raspunde la cateva intrebari.
1. Cine se ocupa de contabilitate? TU sau EL. Adica interesant contul de creditare firma cum arata.
2. Cine semneaza Contractele, facturile de utilitati, furnizori, etc. contractele de munca.
Trebuie sa te gandesti la aspectele practice ale businessului si sa te folosesti de punctele slabe ale partenerului tau. Unde a semnat, ce a semnat, etc...

Poti sa faci plangere penala, frauda, POLITIE, GARDA, ANAF, ITM, urmata de atragerea raspunderii materiale a celuilalt administrator proband o situatie data. Vezi si tu cum poti surprinde incasari la negru facute de catre el.
Fa totul in legalitate, cu hartii cat se poate de multe, legate de contabilitate, conturi bancare, declaratii, etc....
Pana ajungi in instanta sau la Instituiile statului poti folosi metode mai practice si mai putin costisitoare si daca chiar nu merg atunci apelezi la institutiile statului. Pe dreptul comun e cale lunga si batuta, nu zic ca nu poti castiga dar dureaza.
Bafta

agenda

Post by agenda » 16 Mar 2010, 00:32

aha lucian.....dar imi este teama ca el a fost/este parte la ceea ce se intampla.
avand in vedere ce a zis indirect... si anume ca daca ar fi primit partea sa atunci totul ar fi fost in regula.

cristi79

Post by cristi79 » 16 Mar 2010, 15:07

firma a fost pe mine pana akumcateva luni si totul a fost facut ca la carte nimic adica fara datoriila stat fara mai stiu eu ce imprumuturi si alte cele , neam asociat ......si am investit amandoi .....dupa care el a luat contabilitatea k a zis k o tine el adica contabilul lui dar de la contabilul meu inca nu are bilant si alte cele deci el nu tine contabiitate ok dat fiind k nu are continuitate in acte .....referitor la creditarea in firma eu am facuto ....k eu am tinut actele , nu sa pus problema pana acuma , kand el tine contabilitatea sia angajat oamenii lui si el controleaza totul , mai intai a zis k nu ne ocupam noi de firma ce punem pe cineva sa nu fie discutii si alte cele , asa am facut , numai sunt oamenii lui angajati si acuma el ia banii ...face platile deci tot e ok k firma numa k eu nu mai am nici un drept sa ma bag acolo sa verific veniturile profitu si alte cele .......deci nu mai detin controlul la nimic .....
Akuma eu as vrea sa fac in felul urmator ...si daca o cesionez la cineva gratis partea mea numa sa nu mai poata face ce vrea el adica sa ia el toti banii ( el are legaturi mari in lumea interlopa ) asta ar fi problema nu k banii sau mai stiu eu ce ....da sa nu poata face el chiar ce vrea si numa a lui sa fie tot

cristi79

Post by cristi79 » 16 Mar 2010, 15:12

am uitat sa mentionez ...amandoi suntem administratori ..si nu e vb de datoriii ale firmei sau ceva k nu are ....si nici de semnat nu am semnat nimic asa aiurea k am avut contabil bun ....nu se pune problema sa ...ce se pune in k am investit am muncit am facuto impreuna sa mearga afacerea si akuma el face ce vrea adica ia baniii atata tot
Intrebarea e cum pot eu sa cesionez partea mea ..la cine trebuie astfel incat el sa stiu eu k nu mai poate face ce vrea

agenda

Post by agenda » 16 Mar 2010, 19:17

cum adica nu ai controlul la nimic? nu poti verifica nimic? tu conform legii ai dreptul la tot ce ai zis. inteleg insa ca aici este vorba de altceva...mai complex...

fiecare dintre administratori poate semna singur?
trebuie consultat actul constitutiv...referitor la cesiune...si la restul.
ar mai fi si posibilitatea ca tu sa poti practic bloca activitatea societatii.

dar tu cu asociatul celalalt nu ai vorbit despre problema ta? ala ce a zis?
mai bine consulta un avocat ref la problema ta. stabiliti o strategie.

LucianF

Post by LucianF » 17 Mar 2010, 10:50

off, off, off . Incurcata situatie
Vorba lui AGENDA, cel mai bine ia-ti un avocat. Se pare ca nu te mai intereseaya businessul si ca vrei doar sa tragi linie cu firma, probabil sa iti recuperezi din banii investiti si sa il lasi cu un ghimpe in coasta pe partenerul tau.
Din pacate daca Declaratiile sunt depuse la timp si cum trebe firma nu ar trebui sa aiba probleme foarte mari. Poti sa astepti pana se depune bilantul, cand va trebui sa semnezi si tu pe el ca administrator si atunci sa ridici pretentii, dividente, etc. Daca nu va intelege-ti, el poate sa il depuna si fara semnatura ta ca nimeni nu verifica in prima faza la Finante cine, ce si cum semneaza dar nu este OK mai incolo.
O solutie este sa nu cesionezi ci sa madatezi pe cineva sa te reprezinte in societate (eventual chiar un avocat sau pe cineva care poate sa ii tina piept asociatului tau) si el sa iti faca treaba. (trebe sa platesti si pe omul asta cumva)
O alta solutie este sa majorezi capitalul, dar trebe sa te misti foarte repede si sa majorezi capitalul destul de mult astfel incat el sa nu aiba timp sa vina cu partea lui. Aici trebe sa te misti foarte repede si trebe lucrat atent. Asa vei dobandi cotat dominanta si vei putea face ce vrei tu in firma.
Mai poti cere lichidarea societatii sau sa iti vinzi societatea.
Mai intai trebe sa te hotarasti exact ce vrei. Am citit ce ai scris mai sus dar nu stiu care sunt posibilitatile tale financiare din prezent. Avocatul costa, actele costa, etc...

cristi79

Post by cristi79 » 26 Mar 2010, 15:29

pentru lucianf.
nu as vrea sa ma retrag pentru k afacerea ar merge bine , clienti sunt deci ar fi ok dar in conditiile astea nu prea ma ce face numai cum am mai spus sa cedez la cineva pe masura lui (sa se omoare intre ei apoi) .Sau asa kum ai zis as putea pune un avocat sa se okupe de partea mea , dar tot nu stiu ce sar rezolva .....
Iar k investia ti-am spus eu am creditat firma k foarte multi bani deci as fi in avantaj din punctu asta de vedere dar nu stiu la ce ma ajuta , sa maresc capitalul social sau kum ziceai

Post Reply